Úvod

Jak vybrat správnou domácí vinotéku?

Chcete-li nabídnout svým přátelům dobré víno při správné teplotě, nebo archivovat svá oblíbená vína, nemusíte nic složitě řešit, pokud máte domácí vinotéku. Ty dnes nejsou již jen výsadou restaurací či vináren. kvalitní domácí vinotéka, chete-li chladnička na víno, má v moderní domácnosti své nezastupitelné uplatnění.


Jak vinotéku zvolit?
Jednoznačně nejlepší skladování vína doma je ve speciální chladničce na víno, která vlastně supluje vinný sklep. Výběr začíná většinou základním parametrem – kapacitou, tedy počtem lahví. Pak následuje volba ohledně umístění – volně stojící spotřebič, nebo vestavný do kuchyňské linky? Rozhodnout se je potřeba i pro systém chlazení: existují dva - klimatizovaný a temperovaný. Cílem domácích vinoték je dosažení optimálních skladovacích podmínek, což je teplota, vlhkost, poloha lahví (aby nevysychal korek), absence vibrací a zamezení UV záření, všechny tyto aspekty mohou ovlivnit jedinečný charakter vína.

domaci vinoteka

Výběr dle značky: Liebherr, Dunavox nebo Humibox?
Nejkvalitnější, spolehlivé, prověřené a na trhu nejoblíbenější jsou domácí vinotéky Liebherr, které maximálně splňují požadavky na skladování vína, nabízejí moderní design, tichý chod, nízkou spotřebu elektřiny. Nejžádanější jsou domácí vinotéky s kapacitou lahví do 50 ks, ale Liebherr, patřící mezi TOP výrobce, nabízí i luxusní modely pro náročné zákazníky, např. skvěle temperovanou vinotéku s kapacitou 200 lahví, vhodnou i pro sběratele vín.
Specialistou, zaměřujícím se pouze na sortiment domácích vinoték a jejich příslušenství, je společnost Dunavox. Vinotéky Dunavox jsou nabízeny v mnoha typech, od nejmenších pro 9 lahví, až po skutečně velkokapacitní. V nedávném testu vinoték byl Dunavox skvěle hodnocen, kde zaujala především chladnička s kapacitou do 50 lahví, u které bylo oceněno zpracování, použité technologie, design, ergonomie a také prodloužená záruka.

domaci vinoteka na 50 lahvi

Doporučit lze i značku HumiBox, jejíž domácí vinotéky vynikají kvalitou zpracování, tichými německými kompresory, dlouhou životností a rychlým přizpůsobením se poptávce na trhu, co se týká designu a nadčasových provedení.

Uchování a správná teplota vína při servírování je předpokladem spokojenosti a dobré nálady. Domácí vinotéka proto není luxusem, ale chytrou investicí, kterou jistě oceníte!

logo vinoteka
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze