Úvod

Proč venkovní rolety?

Sluníčko máme rádi až na výjimky všichni. Naplňuje naše interiéry světelným optimismem a pohodou. Ne vždy je však přítomnost slunečních paprsků žádoucí. Jak se před nimi schovat? Jednoduše! Použijte venkovní rolety, které se v případě potřeby postarají o žádoucí zatemnění!


Ochrana nejen před sluncem
Moderní stínící technika v současnosti nabízí hned několik řešení, jak účinně ochránit interiér před přímým slunečním zářením. Především v létě, kdy na naší polokouli slunce nejvíce pálí, se bez spolehlivé clony jen těžko obejdeme. Venkovní neboli předokenní rolety představují jednu z možností, jak zabránit tomu, aby sluneční paprsky pronikaly do místnosti v nežádoucí míře. Tím zabraňují jak přehřátí místnosti, tak jejímu přesvětlení.
Ve slunné Itálii, Řecku, Španělsku a dalších teplých zemích je bydlení bez venkovních rolet takřka nemyslitelné. Jakmile začne být venku nesnesitelné vedro, Jihoevropané prostě stáhnou rolety a v klidu si vychutnají svou siestu. Kdo má na okně rolety, stáhne je, kdy se mu zlíbí a může v klidu odpočívat.      
Vedle ochrany před sluncem venkovní rolety plní ještě další užitečné funkce.      
 
Ochrana a bezpečnost
Rozmarné počasí má v zásobě také vítr, déšť, sníh a krupobití. Kdo se chce cítit doma útulně a nerušen například silným větrem či dokonce bouřkou, měl by svůj domov ochránit i před povětrnostními vlivy. Jinými slovy pokud si nainstalujete venkovní rolety, dosáhnete stabilizace vnitřního klimatu v celém domě.
Není to jen počasí, před čím je dobré se ukrýt. Předokenní rolety značně omezí náhled sousedů do Vašeho soukromí, stejně jako nálety obtížného hmyzu. Nehledě na to, že Vás mohou také uchránit před očima (a následně také před rukama) nenechavých zlodějů.  Venkovní rolety poskytují dobrou ochranu proti možnému vloupání.  
A nesmíme zapomenout ani na akustickou pohodu. Rolety přispívají ke komfortnímu bydlení mimo jiné tím, že působí jako zvuková bariéra.
 
Úspora
Mezi další důvody, proč si pořídit venkovní rolety, patří úspora energií. Rolety fungují jako kvalitní tepelná izolace. Únik tepla snižují v průměru o 30%. Jak je to možné? Jakmile zatáhnete, vznikne mezi vnitřním a vnějším prostředím vzduchový polštář, který znesnadňuje výměnu vzduchu mezi oběma druhy prostředí.   
 
Pořiďte si kvalitní rolety
Kvalitní rolety se vyrábějí z hliníkových či plastových lamel, jsou odolné vůči korozi a takřka bez údržby vydrží sloužit po mnoho let. Chcete tip, kde takové pořídíte? Nás oslovila například nabídka tzv. minirolet výrobce stínící techniky www.batima.cz, kde si můžete vybrat z několika barevných provedení a zvolit tak rolety, které budou dokonale ladit k Vašemu domu, například imitaci teakového či dubového dřeva. Způsob ovládání je buď mechanický, nebo elektrický. Rolety lze nainstalovat přímo do oken novostavby rodinného domu, i do oken bytu v panelovém domě. Dodatečná montáž je tedy možná. Sluníčko už začíná pořádně připalovat, tak na nic nečekejte a pořiďte si kvalitní venkovní rolety!

Seriál:
Zastínění domu
 
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze