Úvod

Jaká má být podlaha do dětského pokoje?

Zařizujete dětský pokoj? Začněte od podlahy! Nejen proto, že podlaha tvoří základ interiéru, ale především z toho důvodu, že děti si hrají ponejvíce na zemi. Právě tomu je třeba přizpůsobit volbu podlahové krytiny do dětského pokoje.


Co je nejdůležitější
Jaké hlavní nároky by tedy měla podlaha do dětského pokoje splňovat? Klíčovým parametrem je samozřejmě zdravotní nezávadnost. Pokud jde o zdraví našich dětí, je důležité pamatovat i na to, aby jim při stavění kostek, při prohlížení knížek či posílání autíček, nebylo chladno od země. Tímto významným aspektem je tedy příjemný teplotní vjem. Mezi neméně důležité vlastnosti samozřejmě patří vysoká odolnost vůči opotřebení a snadná údržba, jak nám jistě dají za pravdu všechny maminky. Ptáte se, která podlaha dokáže všechny tyto požadavky splnit? Například vinylová.

vinylova podlaha - jasan tmavy

Vinylové podlahy – trend moderního bydlení

Ano, právě snadno udržovatelné a vysoce odolné vinylové podlahy, které se díky svým vynikajícím užitným vlastnostem staly trendem moderního bydlení, nacházejí své uplatnění také v dětských pokojích. Co se zdravotní nezávadnosti týče, měli byste vybírat takového výrobce, který ji může plně garantovat. Kromě toho, že by neměla obsahovat žádná ftalátová změkčovadla, měla by mít i antimikrobiální vlastnosti. Příjemný teplotní vjem je u tohoto druhu podlah naprostou samozřejmostí. Doporučujeme vinylové podlahy Fatra Thermofix, které jsou navíc vhodné i pro podlahové vytápění. Z dalších přednostní pak jmenujme velmi nízkou úroveň hluku, odolnost podlahoviny vůči vlhkému prostředí (jsou tedy vhodné i do koupelen) a vysoký komfort chůze.

                                   logo thermofix

Krásný nadčasový vzhled
A protože pěkná podlaha představuje základ každého interiéru, výrobci nepodcenili ani estetické kvality. Díky nadčasovému vzhledu sluší luxusní vinylové dílce Thermofix všem místnostem určeným pro malé i velké. Tato nadčasovost oproti dětskému koberci s obrázky přináší tu výhodu, že nevyžaduje výměnu z důvodu změny dětského vkusu, který je, jak známo, s věkem dětí velice proměnlivý. Design, jako je ořech, dub, vrba, mramor nebo břidlice se nikdy neokouká a navíc vás neomezuje při volbě ostatního vybavení dětského pokoje.

vinylova podlaha - dub kourovy

Nová kolekce Thermofix
Nová kolekce podlahovin Thermofix, která je v prodeji od března 2015, dává na výběr z 52 vzorů zahrnujících věrné imitace různých dřevin, ale také kamene a nově i koberce. Pokud tedy hledáte vzhledově přitažlivou podlahu, která stylově dotvoří království Vašich dětí či celý Váš domov na dlouhá léta, určitě zalistujte katalogem vinylových podlah Thermofix a vyberte si tu svou.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze