Úvod

Jaký dětský nábytek je in?

Zajímá Vás, co nového je ve světě dětského nábytku? Došli jste k závěru, že obytná část domu vyhrazená Vašim ratolestem úpěnlivě volá po změně k lepšímu? Přečtěte si náš článek a dozvíte se, kterým směrem se při výběru dětského nábytku ubírat!


Nábytku vévodí nadčasovost 
Víte, že dětský pokoj patří mezi obytné místnosti, do kterých se investuje nejmenší objem finančních prostředků? Děti jsou totiž malé bytosti, které rychle rostou, všechno umažou a zničí, a proto je škoda, kupovat jim do pokoje hezký a stylový nábytek. Že s tímto tvrzením také nesouhlasíte? To je dobře, protože následující řádky jsou určeny zejména těm rodičům, kterým záleží na tom, aby svým dětem poskytli co nejkomfortnější domácí zázemí. A právě moderní dětský nábytek je jeho neoddělitelnou součástí. 

Jaké jsou tedy trendy ve světě dětského nábytku? Především důraz na používání kvalitních přírodních (dřevěný masiv) i syntetických materiálů (barevné plasty), ze kterých lze vytvářet vzhledově zajímavé kombinace. Design dětského nábytku by měl být pokud možno nadčasový a jednoduchý. Pokud budete mít Vy, anebo ratolesti pocit, že interiér dětského pokoje nevypadá příliš dětsky, můžete nábytek doplnit vkusnou dekorací. 

Věřte, že pořízení kvalitního nábytku a obměňování dekorací je podstatně levnějším a elegantnějším řešením, nežli pravidelná výměna laciného kýčovitého nábytku. 

Vše rostoucí a skládací je trendy!
Na dětském nábytku lze ušetřit, aniž by to bylo na škodu Vašim dětem. Jednou z možností je pořízení tolik populárního rostoucího nábytku. Nejčastěji se jedná o stoly a židle, které lze postupně nastavovat tak, aby skutečně rostly spolu s dítětem, a trvale se přizpůsobovaly jeho potřebám. Výhodou rostoucího nábytku je vedle úspory peněz rodičů zdraví jejich dětí. Za velmi praktické považujeme nábytkové sady (nejčastěji od větších výrobců), které lze průběžně doplňovat novými kusy. Hlavní přednost těchto sad spočívá v tom, že jednotlivé kusy nábytku spolu ladí. 

A co patří mezi současné hity? Například dětské postýlky pro nejmenší, které lze jednoduše upravit na postele pro předškoláky. Mezi novinky rovněž patří dětské taburetky vyráběné z materiálů imitujících kůži. Tyto drobné kousky nábytku mají v sobě výplň ze speciálních měkkých kuliček, a tak se automaticky přizpůsobují tvaru lidského těla.

Zajímavé jsou rovněž nábytkové stavebnice, ze kterých lze poskládat v podstatě celý dětský pokoj. Postýlku můžete přetvořit nejen v postel, ale také v komodu, nebo psací stůl!

Náš tip: Rolety


Kam dál ?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze