Úvod

Dětský pokoj ve stylu Ikea je oblíbený po celém světě

Dětské pokoje ve stylu Ikea jsou díky svému nenáročnému, praktickému a vzhledově příjemnému designu oblíbené po celém světě. Nehledě na to, že jsou cenově přijatelné a nabízejí mnoho možností a zajímavých doplňků.


Děti milují barvy
Při zařizování interiéru dětského pokoje bychom si měli uvědomit, že dětský vkus se v mnohém odlišuje od toho našeho. Děti milují barvy a rády žijí v obklopení barevných předmětů. Všimli jste si někdy, že plastový nábytek Ikea laděný do výrazných barev, jako je modrá, červená, ale i svítivě zelená, či růžová svým vzhledem připomíná hračky? To není náhodou. Četné psychologické studie potvrzují, že prostředí dětského pokoje má obrovský vliv na duševní vývoj dítěte. Barevný interiér působí optimisticky a pomáhá rozvíjet kreativitu.




Most mezi civilizací a přírodou
Dětské pokoje Ikea však nejsou pouze o barevném nábytku. Ona pestrobarevnost je totiž harmonicky vyvažována nábytkem (především postelemi, knihovnami a komodami) a dalšími zařizovacími prvky z materiálů, jako je přírodní dřevo, anebo dýha namořená bílou. Právě bílá vnáší do interiéru optimismus, který do dětského pokoje neodmyslitelně patří. Některý nábytek do dětského pokoje Ikea je výsledkem kontrastních materiálových kombinací, demonstrujících, že právě zde se potkává civilizace s přírodou. Tedy vyjádřeno v symbolech například plast se dřevem.





Kam dál ?

Foto1: http://topofdesigns.com Foto2: www.memois.com Foto3: www.bonnie0715.blogspot.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze