Úvod

Je tady duben – impregnovat budem!

Zima je pryč a s příchodem jara se v mnohých z nás opět probouzí touha budovat, opravovat a zušlechťovat naše domy a jejich okolí. Proto, aby výsledky našeho úsilí a šikovnosti vydržely co nejdéle v dobrém stavu vyvinula společnost Nanobala s.r.o. jedinečné nanotechnologické impregnace pro dům i byt.


Hlavní výhodou nanoimpregnací Nanobala je hydrofobní a olejofobní ochrana ošetřeného povrchu, založena na principu tzv. lotosového efektu. Nanesením impregnace na povrch vznikne neviditelná tenká vrstva, která zabrání průsaku vody a mastnoty do struktury materiálu. Zároveň má takto ošetřený objekt i výrazný samočistící efekt, protože voda se na něm shlukuje do kuliček a spolu s prachem a dalšími nečistotami stéká pryč. Nanoimpregnace jsou vhodné k ochraně zejména nových povrchů. www.nanoimpregnace.cz

Spravme co zima napáchala – je to snadné v několika krocích:

  • Krok č. 1 - očistit vhodným odstraňovačem a následně omýt tlakovou vodou
  • Krok č. 2 - nechat vyschnout
  • Krok č. 3 - impregnovat
travertinova zidka

V posledních letech je vlivem klimatických změn zimní období stále teplejší a s tím zároveň sychravější. Právě kvůli takovému počasí na jaře zjišťujeme, že se na našich domech, plotech, terasách a dalších stavebních materiálech vytvořil zelený povlak v podobě mechů, řas a lišejníků. Mnohdy se tyto nežadoucí zelené porosty objeví i na silikonových nebo akrylátových omítkách, které jsou sice hydrofobní, ale při vysoké vzdušné vlhkosti v kombinaci se severní orientací stěny dochází k nárustu mechů a řas.

Pro jejich snadnou a šetrnou likvidaci Nanobala vyvinula MA Remover, přípravek, který rychle, ekologicky a s dlouhodobým účinkem odstraní organické nečistoty, a to bez narušení struktury materiálu.

Nikdo z nás nechce dělat jednu věc stále dokola, proto je po odstranění nečistot důležité materiál ochránit před dalším vznikem nežádoucích povlaků. Toho docílíme následným impregnováním přípravky CSProtect nebo CCProtect. Impregnace je důležitá u materiálů, které za normálních okolností vsakují vodu – betonové a kamenné konstrukce, minerální omítky a podobně.

obklad z prirodniho kamene

CSProtect na kámen
Hydrofobní zpevňovač na kámen CSProtect se používá na všechny plochy ze savého přírodního kamene, které jsou vystaveny vnějším povětrnostním vlivům déle než 1 rok. Nátěr zpevní povrch a strukturu kamene a prodlouží jeho životnost. Přípravek je vhodný ke zpevnění a ochraně starších kamenných konstrukcí např. z břidlice, pískovce, žuly, ruly a mramoru.

CCProtect na beton

Hydrofobní zpevňovač na beton je určen ke zpevnění a ochraně savých minerálních materiálů z betonu, neglazované keramiky a imitací kamene, které jsou déle než rok vystaveny a poškozovány okolními povětrnostními vlivy.

Zpevňovače Nanobala dlouhodobě chrání povrch před opotřebením, promrzáním, tvorbou rzi a různých výkvětů. Díky hydrofobnímu účinku brání průsaku vody do struktury a tím získavájí výrazný samočistící efekt.

Použitím nanoimpregnace nebo hydrofobních zpevňovačů prodloužíte životnost staveb a materiálů, zachováte jejich původní vzhled a ochráníte je před poškozením nežádoucími vlivy. Na stránkách www.nanobala.cz můžete zjistit více o dostupných impregnacích a jejich použití.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze