Úvod

Kácení stromů svěřte odborníkům

Ohrožuje vychýlený, poškozený, anebo uhnívající strom Váš dům? Neotálejte a zavolejte dřevorubce, dříve než strom bezprostředně ohrozí Váš majetek, zdraví a život.


Kdy se kácí stromy
Na růstu stromů stejně jako dětí je nejvíce patrné, jak čas plyne. A podobně jako nám někdy přerostou přes hlavu děti, tak nám může přerůst strom. Ovšem nikoli jen přes hlavu, ale přes střechu. Protože velmi vzrostlé a nestabilní stromy v obytné zóně představují velké riziko, jak pro nemovitosti, tak pro jejich obyvatele, ale i pro náhodné chodce, jediné řešení často představuje kácení. Dalším důvodem pro kácení stromu může být nový stavební záměr, anebo změna v koncepci zahrady. Kupříkladu třešně mívají velmi vzrostlé koruny, jejich větve usychají, anebo uhnívají a v důsledku toho se lámou. Další skupinu stromů, které bývá třeba pokácet, představují vysoké jehličnany, které se v blízkosti našeho domu nekontrolovaně rozrostly. V tomto případě se zpravidla jedná o rizikové kácení. 

              

Na kácení je třeba povolení
Ať už je důvod pro kácení jakýkoli, vždy by tuto činnost měl provádět pouze člověk, který má patřičné vybavení a zkušenosti. Jinak se jedná o hazard. A nejde jen o výše uvedená rizika. Pokud kácíte strom jako laici, můžete se dostat do střetu se zákonem. Kácení stromů upravuje zákon č.114/1992 Sb., který ve svém osmém odstavci přímo specifikuje, kdy lze dřeviny kácet. Stromy lze kácet pouze v období vegetačního klidu, a na stromy, které mají v obvodě více než 80 cm je třeba povolení Odboru životního prostředí.

              

Ušetřete si starosti
Pokud si chcete ušetřit starosti, je lepší svěřit tuto práci odborníkům, kteří si poradí nejen se stromem, ale poradí Vám také po právní stránce. Nehledě na to, že se postarají o další zpracování stromu (rozřežou kmen na špalky, odklidí a zpracují větve, atd.) a v neposlední řadě se postarají o to, aby kácení nezasahovalo do Vaší zahrady více, než je nutné. Kompletní servis oblasti kácení stromů poskytuje společnost Dřevorubec s.r.o., který se specializuje na profesionální údržbu zeleně, včetně kácení stromů. Dále nabízí kompletní návrhy a realizace zahrad, sekání trávy, stříhání živých plotů, řez ovocných stromů, ale i výškové práce, jako je například čištění okapů. A co bude majitele krbů s nadcházejícím podzimem především zajímat, to je prodej palivového dřeva. Takže milí přátelé, ať už potřebujete pokácet strom, anebo pomoci s jinou prací, nalistujte si webové stránky www.drevorubec.cz.

www.drevorubec.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze