Úvod

Kámen jako součást mozaiky moderního bydlení

Kámen, který společně se dřevem a kovem patří mezi nejoblíbenější přírodní materiály používané v současné architektuře, nachází v oblasti moderního bydlení čím dál širší uplatnění. Krásný vzhled dodává exteriérům, stejně jako interiérům. Používá se nejen na obklady a dlažby nebo jako venkovní dekorace, ale rostoucí měrou také k výrobě kuchyňských desek, van a umyvadel.


Inspirace pro kamennou koupelnu
Kamenné vany a umyvadla jsou naprosto unikátní svým exkluzivním designem, jímž dokážou esteticky povznést interiér, ale i svými vynikajícími užitnými vlastnostmi, jako je především odolnost, snadná údržba a dlouhá životnost. Kamenná vana Vám vydrží po celý život. Kdo chce dokonale sjednotit dekorativní kamenný design své koupelny, může si pořídit také kamennou vaničku do sprchového koutu. Nároční zákazníci si mohou nechat zhotovit vanu na zakázku přesně podle svých představ.

cerna kamenna vana

Oblíbená kamenná dlažba
Nejčastěji se však používá kámen na dlažbu či obklady. Kamenné dlažby, které rozlišujeme dle způsobu použití na exteriérové a interiérové (například turecký travertin - ideální na vnitřní dlažbu, pro venkovní použití jej lze také zvolit, avšak při větší síle kamene), mohou mít mnoho podob. Co se barevnosti týče, největší oblibě se těší přírodní odstíny béžové a šedé, které díky svému nadčasovému vzhledu nacházejí uplatnění ve všech interiérech a exteriérech. Další možnost představují barevně rozmanité kamenné mozaiky.

Kamenny obklad Mozaika Natural Cubic beigeTravertin

Kamenné pásky na obklady
Kamenné obklady jsou stejně oblíbené jako dlažby. Kamennými páskami můžete obložit svůj dům jak zvenčí, tak zevnitř, a vybrat si přitom z přírodní palety krásných barevných odstínů. Pokud obložíte kamenem svou kuchyni, možná budete uvažovat také o pořízení kamenné kuchyňské desky. Ta Vás odmění jak svými estetickými kvalitami, tak i vysokou odolností. Kamennou desku samozřejmě můžete mít i v koupelně.

obklad krbu z kamene Fantasy Vein Travertin

Náš tip: Desky z onyxů a polodrahokamů jsou vhodné k podsvícení.
dekoracni onyxova deska

Onyxova deska podsvicena


Stylová dekorace z kamene

Jestliže obložíte domovní fasádu kamenem, a budete jej chtít esteticky provázat s přilehlou zahradní architekturou, můžete k tomu využít dekoraci z kamene, například okrasné a soliterní kameny, zkamenělé stromy, fontány, sochy či vázy, atd. Kamenná keramika samozřejmě může zpříjemnit Vaše bydlení i zevnitř.

kamenna zahradni architektura

Je libo kamenná kuchyně či koupelna?
Zatoužili jste po kamenném interiéru? Pak se Vám jistě bude hodit tip na dodavatele, který Vám dodá z kamene opravdu vše. Obklady, dlažbu, vany, dekoraci včetně kvalitní související stavební chemie německých firem Kiesel a Akemi, stejně jako alternativní výrobky společností Weber-Terranova, Inesta a Quick-mix. Součástí poskytovaných služeb je také realizace. Takže pokud je libo kamenná kuchyně či koupelna, můžete nalistovat stránky www.kamen-donat.cz, kde najdete více inspirace, než v našem článku.

kamenna dlazba Dlazba Apulia Grigio 3

Kam pro více inspirace
Inspiraci rovněž můžete zajet načerpat do prezentačních prostor v Dymokurech (cca 45 min od Prahy po D11 na Hradec Králové), kde je sídlo firmy, sklad a vzorkovna. Zde si prohlédnete venkovní a vnitřní dlažby, obklady, schody, kačírky, solitérní kameny a mnoho dalšího z přírodního kamene. Vystavované dlažby i okrasné kameny se také nachází ve venkovní vzorkovně v Budčevsi, cca 9 km od Dymokur. S výrobky od společnosti Kámen Donát se setkáte po České a Slovenské republice i na vybraných zahraničních projektech, kde jsou součástí bytů, domů, rezidencí či hotelových objektů.

Fotogalerie: 

dlazba Apulia Beige 2

dlazba Apulia Grigio 5

kamenna dekorade - divka

zkamenele drevo

kamenna vana onyx
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze