Úvod

Komplexní topné systémy pro pasivní a nízkoenergetické domy

Při stavbě domu se vždy vyplatí přihlédnout k rostoucímu trendu cen energií, abychom v budoucnu snížili provozní náklady na minimum. Komplexní topné systémy pro pasivní a nízkoenergetické domy nabízejí řešení, jak dosáhnout nízkých nákladů na provoz domu, aniž by přitom došlo ke zvýšení investičních nákladů na neúnosnou úroveň.


Optimální varianta investičních a provozních nákladů
Již ve fázi plánování domu si pokládáme otázku, jak postavit dům, aby byl co nejméně náročný na provoz (zde se jedná v prvé řadě o náklady na vytápění), a přitom aby investiční náklady do nových technologií nezvýšily rozpočet naší stavby na neúnosnou úroveň. Společnost Nativa dokáže zajistit komplexní řešení krytí energetických potřeb právě s ohledem na optimální relaci mezi investičními a provozními náklady. Nabízí řešení pro pasivní i nízkoenergetické domy.

Ventilační tepelné čerpadlo – ideální pro nízkoenergetické domy

Ventilační tepelné čerpadlo ComfortZone v kombinaci s přívodními prvky vzduchu, anebo speciální jednotkou ILTO Vent představuje ideální řešení pro domy s nutností větrání, které mají tepelnou ztrátu 3,5 kW a vyšší. Čerpadlo Comfortzone přeměňuje odpadní vzduch (který by jinak bez užitku, buď větráním okny, anebo pomocí rekuperace opustil místnosti v domě) v energii, a tím zajišťuje inteligentní vytápění, komfortní větrání a úsporný ohřev vody. Moderní technologie umožňuje výkon 6,5 Kw získaný pouze kompresorem a využitím tepla z vnitřního vzduchu.

 
Princip funkce větrání tepelným čerpadlem.

Elektrické topné kabely – dobrá volba nejen pro pasivní domy

Pro domy s tepelnou ztrátou maximálně do 3 kW představují optimální řešení elektrické topné kabely zabudované v podlaze v kombinaci s rekuperačními jednotkami. Podlahové vytápění přináší svým uživatelům velice efektivní zdroj nízkoteplotního sálavého tepla, a zároveň naplňuje jejich interiér tepelnou pohodou. Čím dál více rozšířené je využití krbové vložky. V tomto případě Vám dobrou službu prokáže řešení dopravy teplého vzduchu z přetopených místností do chladných prostřednictvím nejtišších ventilátorů Intellivent Celsius s minimální spotřebou energie 5W a možností programování provozních režimů. Elektrické topné kabely lze využít také v exteriéru, a to k ochraně venkovních ploch před sněhem a náledím, stejně jako k ochraně střech, okapových žlabů a svodů před tvorbou rampouchů a zamrznutím.

Více o komplexních topných systémech najdete na www.nativa.biz.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze