Úvod

Kulatý moderní nábytek zharmonizuje interiér

Víte, jaký tvar nábytku nejvíce přispívá k harmonizaci interiéru? Přeci kulatý! To je známé již z teorie feng shui. Nábytek, který Vám nyní představíme, dokáže naplnit Váš domov pohodou.


Sofa poskládaná z míčků 
Kdo chce zatraktivnit svůj interiér, anebo jednoduše miluje pohodlí, ten si domů nezřídka pořídí sympatický ergonomický nábytek, který se sám přizpůsobuje lidskému tělu, nikoli naopak. Hlavní motto zní: Pryč s tvrdou nepohodlnou židlí! Ovšem oproti známému a tolik populárnímu sedacímu vaku naplněnému měkkými kuličkami, tahle luxusní obýváková sofa se svými obrovskými kuličkami pyšní navenek. Vlastně se jedná spíše o míčky. Pohovka The Feel (Pocit) skládající se celkem ze 120 měkounkých míčků od Amini Cause našla svou inspiraci ve strukturách molekul, tedy v základní formě celého vesmíru. Někomu mohou červené míčky připomínat zralá podzimní jablíčka. V pohovce si můžete hovět mnoha způsoby a přemýšlet třeba o nekonečnosti světa. Je jako stvořená k příjemné relaxaci. Červená barva oživí interiér a nabije ho energií.
   
Přepněte si mezi stolem a židlí 
Také rádi ve svém obývacím pokoji přepínáte? Neomezujte se pouze na přepínání televizních kanálů s dálkovým ovládáním v ruce. Přepněte si také svůj nábytek. Chcete šikovný stolek nebo židli? Pořiďte si obojí. Nastěhujte si k sobě domů stůl a židli v jednom. Tato úžasná Switch Table Chair (Přepínací stůl-židle) pochází z dílny belgického designéra Ellena Ectorse. Jednoduchý kousek moderního nábytku lze využít hned několika způsoby. Stačí jen zapojit svou fantazii a pohrát si. V pátek si vytvoříte malou komfortní pracovnu, kterou v sobotu přestavíte na příjemné relaxační zázemí. Jednoduše si poskládáte to, co zrovna potřebujete. Vybrat si můžete z několika odstínů. Interiér osvěží zelené jablko nebo modrá inspirovaná mořem. Káva a krémové barvy nikdy nezklamou.

               

Zaoblené tvary nejen v ložnici
Máte rádi zaoblené tvary také mezi stěnami Vaší ložnice? Tak to by se Vám jistě dobře spalo v kulaté posteli z bílé kůže Palazzo, která je zajímavá svým nevšedním designem. Jak vidíte, samotná matrace kulatá není, ale i taková se dá dnes sehnat. Všimněte si kulatých nočních stolků. Díky jejich harmonickému tvaru bez jediné hrany Vám nehrozí nebezpečí zranění. V čele postele je nenápadně zabudované osvětlení. Pokud Vám doma nestačí zaoblená postel, nic nebrání tomu, abyste měli také pěkně kulaťoučkou pohovku. Hranaté pruhované polštářky vytvoří zajímavý kontrast. Kombinace elegantní černé a nadčasové šedivé se jen tak neokouká.


Kam dál?

Foto: www.ergonomicofficefurnitures.com, www.hometone.org, www.stylehive.com, www.homedesigncorner.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze