Úvod

Látkové rolety nabízejí různou intenzitu zastínění

Látkové rolety představují moderní prvky stínící techniky, které se těší rostoucí oblibě. Za to vděčí nejen svým užitným vlastnostem, ale především modernímu designu, který je povyšuje na úroveň dekoračního doplňku. Pokud vybíráte rolety, využijte možnosti volby intenzity zastínění.


Ochrana soukromí
Podobně jako tradiční prvky stínící techniky slouží moderní látkové rolety k ochraně našeho soukromí nejen před slunečními paprsky, ale před zvědavými pohledy sousedů či kolemjdoucích.
Látkové rolety lze umístit několika způsoby. Právě podle způsobu umístění v okenním prostoru rozlišujeme látkové rolety na křídlo okna, látkové rolety na střešní okno a konečně látkové rolety nad okno. Látkové rolety na křídlo okna představují standardní umístění rolet. Látkové rolety na střešní okno účinně zamezují přehřátí prostoru. Látkové rolety nad okno nejsou závislé na rozměrech okna, protože se instalují se na zeď nebo strop před vnitřní částí okna.



Látkové rolety dotvářejí interiér

Vzhledem k tomu, že požadavky jednotlivých místností na zastínění se různí, jistě uvítáte, že na trhu najdete rolety od zastiňovacích až po zatemňovací. Intezita zastínění či zatemnění závisí na druhu látky, ze které jsou rolety vyrobeny. Všem druhům rolet je však společné, že zvyšují estetickou hodnotu interiéru, který pomáhají dotvářet. Speciální kategorii představují látkové rolety s impregnací, které jsou vhodné do koupelnen a domácích wellness.


Seriál: Stínící technika


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze