Úvod

Luxusní sauna krok za krokem - tak se staví Ráj

Doba se mění a luxusní sauna přímo u vás doma nebo na zahradě už není žádným sci-fi. V posledních letech jsou domácí wellness čím dál oblíbenější, takže si ho klidně pořiďte taky. Nebudete litovat.


Stačí i kousek prostoru
Stavba každé sauny začíná výběrem vhodného místa a jeho zaměřením.
Možností máte spoustu:
- sauna jako součást koupelny
- samostatná vnitřní místnost
- přístavba k venkovní stěně domu
- samostatná venkovní kabina na zahradě.

Přirozeně platí, že čím více prostoru své sauně věnujete, tím komfortněji se v ní budete cítit. Neznamená to však, že musíte mít luxusní vilu se zahradou – nejmenší sauny vyžadují pouze 1,2 m2.

mala sauna saunasystem

Nechte si zpracovat vizualizaci
Sauna vyžaduje dokonale rovnou podlahu i stěny, přívod vzduchu pod kamny a odvětrávání v protějším rohu místnosti, případně i za lavicemi. Firma, která vám bude saunu stavět, na tohle všechno musí myslet. Věrohodní dodavatelé vám k návrhu sauny vždy dodají projektovou dokumentaci a zpracují vizualizaci. Budete tak přesně vědět, do čeho jdete – a taky se na novou saunu budete víc těšit.

prosklena sauna vizualizace Saunasystem

Vyžadujte nejlepší materiály

Konstrukční materiály hrají klíčovou roli v tom, jak budete se svou saunou spokojení. Nespokojte se proto s levnější českou smrčinou, ale chtějte hranoly i palubky ze skandinávského smrku, cedru, nebo kanadského jedlovce (tsugy).

Z izolací se nabízí polystyren, ale pozor, ten k zateplení sauny není vhodný, protože mu nevyhovují vysoké teploty. Mnohem lépe poslouží minerální vata. Nešetřete ani na parozábraně, chtějte hodně silnou hliníkovou fólii – minimálně o tloušťce 50 mikronů.

sauna Saunasystem

Roli hrají detaily
Intimní osvětlení, hvězdné nebe, prosklené stěny, vestavěné reproduktory nebo automatický dávkovač aroma – teprve tohle jsou věci, které z „obyčejného saunování“ dělají výjimečný zážitek, na který se budete pokaždé těšit.

Oslovte pro stavbu své domácí sauny dodavatele, který dokáže tyto požadavky splnit – např. českého výrobce SaunaSystem. Ten vyrábí sauny na míru už od roku 2003.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze