Úvod

Moderní je vana se sprchovým koutem

Vyhovuje Vám vana i sprcha, avšak bojíte se, že se Vám do koupelny obojí nevejde? Pořiďte si praktickou a elegantní kombinaci vany se sprchovým koutem. Toto praktické a ještě k tomu moderní řešení Vás nezklame.


Vana se sprchovým koutem - koupelnový kompromis 
Není divu, že koupelna patří k nejoblíbenějším místnostem v domě. Dává nám možnost příjemně se osvěžit pod proudem příjemně chladivé sprchy. Jindy si zde naopak s chutí pohovíme v horké vaně plné pěny. Ti z nás, kteří mají k dispozici prostorově velkorysou koupelnu, si mohou takřka v libovolném množství dopřávat obojí. Jsou omezeni pouze svými časovými možnostmi, případně cenami energií, velikost prostoru je však nikterak nesvazuje. Ale jaké důstojné řešení mají k dispozici majitelé menších koupelen? Musí se vždy nutně rozhodnout buď ve prospěch vany, nebo sprchového koutu? Ne, nemusí. Existujte totiž ještě třetí řešení, a to ve formě koupelnového kompromisu, který představuje kombinace vany se sprchovým koutem. Toto řešení není nikterak komplikované a navíc se počítá mezi módní hity současného koupelnového života!

Nebuďte zbytečně skromní
Skromnější obyvatelé především panelových bytů mohou být naším problémem poněkud překvapeni. Vždyť oni sami se přeci celá léta koupou i sprchují ve vaně, aniž by k tomu potřebovali nějaké speciální řešení. Samozřejmě, že svou hygienu můžete provádět také za těchto podmínek. Kdo si však chce svůj očistný rituál patřičně vychutnat, ten se jistě nespokojí s úzkou vanou, kam se při koupání sotva vejde, a která není ideálním řešením ani pro druhý, rychlejší způsob očisty. 

To, co ubírá sprchování ve vaně na komfortu, je fakt, že poté, co se člověk osprchuje a osuší, mu nezbývá, než ještě osušit svou koupelnu. Zejména pokud má na zemi položenou dlažbu bez antiskluzové úpravy, anebo třeba dřevěnou podlahu, kterou by dlouhodobý styk s vodou mohl poškodit. 

Tomuto zběsilému sušení lze však poměrně snadno a účinně předejít. Vášniví milovníci sprchy obvykle nedají dopustit na sprchový box, který zabraňuje tomu, aby se kapky vody během sprchování dostaly tam, kam nemají. Stačí jen zatáhnout dvířka boxu a člověk se může oddávat blahodárné relaxaci mezi kapkami. 

Pokud však mají tito vodomilové stejnou slabost i pro vanovou koupel, pak je zde na místě, vzdát se polovičatého řešení a poohlédnout se po výše zmíněné praktické vaně se sprchovým koutem.

Vanové stěny
Co si máte pod pojmem vany se sprchovým koutem, skrývající v sobě tolik populární dva v jednom, vlastně představit? Nepotřebujete příliš fantazie k tomu, abyste spatřili docela obyčejnou vanovou stěnu, která dle potřeby promění nádobu na koupání ve sprchový kout. Tyto stěny se mohou skládat z jednoho, ze tří, ale i z více dílů. Instalují se přímo na vanu. V čem spočívají jejich hlavní výhody? V prvé řadě kvalitní stěna nedovolí, aby se voda během sprchování, stejně jako například při koupání dětí, dostala mimo prostor vany. 

Během procesu osobní hygieny ve vaně opatřené stěnou se lidé cítí bezpečně chráněni také zvenčí. Mimo to si mnoho majitelů těchto prvků pochvaluje, že jim voda ve vaně pomaleji chladne. Kromě toho dražší typy vanových stěn se mohou stát zajímavým dekorativním prvkem celého interiéru.

Že Vás vanová stěna oslovila? Ptáte se ještě, nač si máte dát při pořizování tohoto koupelnového prvku pozor? Jestliže pomineme estetické hledisko, hraje zde prim především účelnost, která jde ruku v ruce s bezpečností. Aby stěna dobře plnila svou funkci, je nutné, přizpůsobit ji přesné velikosti a tvaru vany.

Co se bezpečnosti týče, vanová stěna by měla být vyrobena z bezpečnostního skla. Neméně důležité je její správné připevnění. Z tohoto důvodu Vám doporučujeme, svěřit tuto práci odborníkům.


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze