Úvod

Nabídka ložního povlečení je značně obsáhlá

Vzhledem k tomu, že nabídka dnešního textilního průmyslu, který vyrábí ložní prádlo, je vskutku bohatá, máme z čeho vybírat. Tato obsáhlá nabídka však není mnohými z nás vnímána jen jako výhoda, ale také jako nevýhoda.


Pokud se ještě před tím, než se vydáte na nákup povlečení, seznámíte s nabídkou obchodníků a ujasníte si své priority a styl, bude pro vás výběr snazší. Proto vám zde uvedeme alespoň v krátkosti základní sortiment ložního prádla, se kterým se dnes na obchodních pultech můžete setkat.

Povlečení
 - Luxusní povlečení – bývá nejčastěji z bavlněného či hedvábného saténového provedení nebo v kombinaci s bambusovou bavlnou. Ložní povlečení této řady uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky.

 - Povlečení z bavlněného saténu – patří asi k nejoblíbenějším materiálům ložního prádla. Je velice příjemný na dotek, nestudí a své barvy si uchovává po velice dlouhou dobu.

 - Povlečení z hladké bavlny – by mělo být vyráběno ze 100% bavlny bez příměsí, protože tato bavlna pak zaručuje barevnost a rozměrovou stálost povlečení.

 - Krepové povlečení - kvalitní krepové povlečení by mělo být vyráběno opět jen ze 100% bavlny. Jeho nesmírnou výhodou je to, že se nežehlí, což jistě ocení každá žena.

 - Flanelové povlečení – zde je výrobním materiálem bavlněný flanel (klasická počesaná bavlna), který má hřejivý účinek, díky kterému je takové povlečení vhodné zejména pro chladnější měsíce v roce. Zahrnuje v sobě vysokou kvalitu, snadnou údržbu a je velice příjemné na dotek.

 - Jersey povlečení - povlečení Jersey je vyráběno ze 100% bavlněného úpletu. Vyniká zejména svou pružností, prodyšností a savostí. Je měkké a perfektně reguluje teplo. 

Většina sad ložního povlečení obsahuje po jednom kusu povlečení na deku a polštář o rozměrech 140 cm x 200 cm pro deku a 70 cm x 90 cm pro polštář. Ale není podmínkou. Zejména v případě luxusních sad ložního prádla bývají počty jiné a stejně tak i rozměry – typické x atypické. Máte na výběr z klasického knoflíkového zapínání, nebo dnes ze stále modernějšího zipového řešení.

Prostěradla
Každé povlečení daného materiálu a typu je také zapotřebí doplnit o příslušná prostěradla, která mají stejné vlastnosti jako povlečení z daného materiálu. Takže na výběr jsou froté prostěradla, jersey prostěradla, bavlněná prostěradla, saténová prostěradla a flanelová prostěradla.

Přehozy
Ložní přehozy ocení ti, kteří chtějí mít krásně a úhledně ustláno. Ale také ti, kterým třeba zrovna vzor, motiv a barva povlečení neladí s interiérem ložnice. Přehozy jim pomohou tyto drobné nedostatky schovat a při tom budou lůžko a místnost perfektně doplňovat.


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze