Úvod

Otáčivé hlediště v Českém Krumlově stojí za návštěvu

Ne nadarmo se Český Krumlov považuje za město kultury s bohatým dědictvím. Vedle druhého největšího hradního a zámeckého komplexu a spousty historických budov se může pochlubit otáčivým hledištěm.


Představení pod širým nebem 
Ať už se rozhodnete pro činohru (za zhlédnutí stojí především inscenace podle předlohy světového dramatika Williama Shakespeara, jako je Sen noci svatojánské), operu, balet, anebo loutkohru, představení pod širým nebem s otáčivým jevištěm slibuje nezapomenutelný zážitek. Princip otáčivého hlediště je sice známý již dlouho a Český Krumlov není jediné město, které se pyšní točnou, avšak nikde v Evropě nenajdete tak pěkné hlediště jako právě zde. Za své prvenství vděčí českokrumlovské divadlo především jedinečné scenérii zámecké zahrady se vzrostlými stromy, které dodávají uměleckým zážitkům na autentičnosti. 

Scéna světového formátu
Otáčivé hlediště, které provozuje Jihočeské divadlo sídlící v Českých Budějovicích, patří mezi přední evropské open air scény. Jeho význam zdůraznil především fakt, že v roce 1992 byl Český Krumlov zapsán na seznam světového a přírodního bohatství UNESCO. V sezóně, která trvá od června do září, se na scéně odehraje kolem 80 představení, která s nadšením sleduje české i zahraniční publikum.

Foto: www.otacivehlediste.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze