Úvod

Podnikatelé mohou díky tepelnému čerpadlu na plyn topit i chladit velmi levně, Zn. Již brzy

Plynové tepelné čerpadlo YANMAR GHP s sebou přináší výhody zdroje velmi levné energie, extrémní spolehlivosti a minimálně hlučného provozu. Technologii pohánějící toto čerpadlo vyvinula a nechala si patentovat samotná firma YANMAR, která se v oblasti energií a pohonu pohybuje více než 100 let.


Vysoká variabilita vnitřních jednotek dělá z YANMAR GHP ideální zdroj teplého i studeného vzduchu jak pro velké průmyslové objekty, tak kanceláře, restaurace, hotely, sportoviště, kulturní střediska či objekty z potravinářského průmyslu.

Největší výhodou tepelného čerpadla YANMAR GHP jsou velmi nízké provozní náklady, kterých toto čerpadlo dosahuje díky tomu, že pro výrobu tepla či chladu nespotřebovává elektřinu ale levnější zemní plyn. Kromě toho, na rozdíl od tepelných čerpadlech využívající elektrickou energii, s YANMAR GHP nejsou spojeny žádné paušální poplatky za elektrický jistič či rezervovaný příkon.

Ideální způsob využití tepelného čerpadla YANMAR GHP je jeho připojení k vnitřním jednotkám pro chlazení a topení, a to přímo pomocí potrubí s chladivem. YANMAR GHP s výkonem 95 kW dokáže obsloužit až 48 vnitřních jednotek, které mohou být ovládány centrálně či decentralizovaně, dle preferencí zákazníka.


Vizualizace připojení YANMAR GHP přímo k vnitřním jednotkám

Druhou možností je využití klasického topného systému s vodou, díky kterému může být YANMAR připojen k fan-coilům, vzduchotechnickému potrubí či podlahovému topení. Další zajímavou možností připojení je využití průmyslového podlahového topení a chlazení v průmyslových halách a podobných velkých objektech, kde kombinace do země zabudovaných trubek a plynového čerpadla vychází investičně i provozně opravdu velmi zajímavě.


Vizualizace připojení YANMAR GHP přímo k topnému systému

Tepelná čerpadla YANMAR GHP najdete v nabídce společnosti GT-ENERGY, která tento zdroj tepla instalovala např. v polyfunkční budově LIDERA v Brně či autosalonech společnosti TUKAS v Praze Malešicích.

Pokud i Vás zaujala možnost levného, spolehlivého a k životnímu prostředí šetrného zdroje tepla, kontaktujte ještě dnes zástupce společnosti GT-ENERGY s žádostí o individuální posouzení Vašeho případu.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze