Úvod

Pokojíček plný tajných skrýší

Víte, jaký typ interiéru vyhovuje dětem? Ano, ten plný barev, pohádek a fantazie a hlavně tajných skrýší. Pokud Vám záleží na tom, aby se Vaše ratolesti ve svém království cítily vskutku fantasticky, a chcete jim udělat pořádnou radost, inspirujte se našimi tipy!


Radost z úkrytu 
Kdo by chtěl být celý den všem na očích, zejména svým rodičům. I malý človíček potřebuje svou denní porci soukromí, a to nejen v případě, kdy se potřebuje na chvilku schovat před neustálými kontrolujícími pohledy dospělých, nebo když se mu jednoduše zachce trucovat. Schovávání a hra na schovávanou je přeci taková zábava!

Chce to ten správný nábytek 
Pokojíček plný dětských skrýší chce především ten správný nábytek a hravé doplňky. Obojí není v dnešní době problém koupit, nebo nechat vyrobit na zakázku. Šikovní tatínkové kutilové však (ale nepodceňujme ani některé maminky) dokážou vyrobit mnoho zajímavého sami. Stačí jen zajít do domu pro kutily, jako je například Bauhaus, Baumax, OBI a celá řada dalších, nakoupit vše potřebné a dát se do díla. My se však v našem článečku zaměříme na hotové kousky nábytku. Na jaké? Vydržte řádeček, hned Vás s nimi seznámíme!

Skrýše pro obyvatele pokojíčku 
Designérům a bytovým architektům nápady skutečně nechybí. A přitom konstrukce jimi navrženého nábytku nemusí být nikterak složitá. Stačí, aby se obyčejné pohodlné křesílko (které se jen tak mimochodem umí také otáčet) doplnilo stahovací stříškou a úkryt je na světě! Zajímá Vás, kde se dá sehnat? Zkuste zajít do některého z obchodních domů IKEA, tam jej najdete v hezké barevné kombinaci červené a oranžové v provedení z polyesteru a plastu. Když dítko stáhne stříšku a trošku se skrčí, nikdo jej nenajde. Stejně tak může nechat nohy venku a podložit si je měkkým polštářem, který jindy poslouží jako doplněk konkurenční skrýše. Pro křeslo však nemusíte jen do tohoto obchodu, ale třeba do některého z bazarů. 

Že by to chtělo něco mnohem většího? Zkuste barevný stan. Nezdá se Vám to jako dobrý nápad? Vraťte se o pár (desítek) let zpátky a podívejte se na svět dětskýma očima.

Nebezpečné schovávačky 
Šikovný úložný prostor mohou někteří rodiče spatřovat také v dutých válendách, kam se dá leccos uschovat. Ty však mohou být velmi nebezpečné! Schovat se tam může totiž také Vaše dítko. Znáte dětské nápady, co vymyslí dítě, to ani čert nevymyslí, a pokud se nedostane brzy ven, může se tam i udusit!

Mezi oblíbené dětské zábavičky patří schovávání ve skříni. V té se nikdo neudusí, navíc jde obvykle velmi snadno z obou stran otevřít. Kromě toho ji využijete i k mnohem rozumnějším věcem, než je hra na schovávanou. Dětem udělá radost skříň s obrázky. Můžete jim koupit buď některý z kousků malovaného nábytku (nejlépe v některém z internetových obchodů s dětským zbožím a nábytkem), nebo obrázky dodatečně na skříň nalepit, případně nakreslit.

Součástí pokojíčku plného tajemných úkrytů mohou být i některé větší rostliny. Pamatujte však na to, že nesmí být ani mírně jedovaté! A ještě jedna věc. Dětský pokojíček je místem, kde dítě spí. Počet živých rostlin během spánku by měl být minimální. Nahradit je můžete imitacemi rostlin, které jsou mnohdy k nerozeznání od těch živých. 

Úložné prostory pro malé piráty 
Malí rošťáci netouží schovávat jen sami sebe, ale také ukrýt své tajné poklady. Ať už si je vyrobili sami, našli je v lese, nebo kdekoli jinde, pirátská truhla se jim bude určitě hodit. Až dítka povyrostou, můžete do ní ukládat starší oblečení, nebo si počkat na vnoučata. Menší truhličky se vyrábějí i se zámečky. Napadá Vás snad nějaká jistější ochrana před zvědavým sourozencem, který by si tuze rád přečetl první milostná psaníčka, než když si malý človíček pověsí klíček od své truhly na krk? Pokud svou truhličku nenápadně ukryje pod postel, už se vůbec nemusí bát vyzrazení tajemství.

V dětském pokoji si můžete udělat skrýš i Vy sami. Jak známo, bytoví zloději se o dětské pokojíčky zase tak moc nezajímají. Co takhle tajný otvor ve stěně ukrytý pod dekorací pro malé děti? 

Přejeme Vám a Vašim dětem hodně dobrých nápadů a ještě lepší zábavy!


Kam dál ?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze