Úvod

Pokojíček pro malého školáka

S příchodem dětí do rodiny nastává určitý řád a plánování, zejména co se bydlení týče. Víme, co potřebuje miminko, batole, předškolák… Každý věk má své potřeby a my se na ně můžeme připravit. Velkou změnou v rodině bývá nástup dítěte do první třídy. Tehdy dochází k větším úpravám bydlení, budování vlastního pokojíčku. Někde je možné pokojík přistavět, jinde využít dosud neobydlený půdní prostor apod. V takových případech už půjde o větší investici.


Nový nábytek nebo nový pokoj?
Ať už budeme pořizovat školákovi nový nábytek (určitě potřebuje novou větší postel, psací stůl, skříňky na školní potřeby, knížky a oblečení) nebo vytvářet úplně nový prostor, vyžádá si tento krok větší finanční prostředky. Pokud jsme dítěti uzavřeli smlouvu o stavebním spoření hned po narození, tak máme výhodně naspořenou zajímavou sumu, za kterou se dá pořídit cokoli – nábytek, počítač s tiskárnou, zrovna k dispozici.

Financování stavebních úprav
V případě stavebních úprav, rekonstrukce domu či bytu lze využít i výhodný úvěr, na který jsme si spořením vytvořili nárok. Postupně můžeme finance použít na bytové potřeby, jakými jsou třeba nové podlahy, nová okna, bytové příčky jinak, nová koupelna elektro- a vodovodní instalace apod. Patří sem i malování bytu a natěračské práce.

Rychlá rekonstrukce bez vlastních financí?
Neměla rodina v době narození miminka volné prostředky na spoření? Nevadí. Peníze na pokojíček pro školáka lze u ČMSS získat i bez smlouvy o stavebním spoření. Až do 500 tis. Kč poskytuje stavební spořitelna úvěr na rekonstrukci. Jeho výhodou je, že není třeba zajištění, žadatel nemusí mít ručitele ani hotovost. Úvěr je rychle vyřízen a úroková sazba je neměnná.

Stěhování za školou
V některých rodinách je nástup dítěte do školy impulzem ke stěhování. Důvody mohou být různé – přesun blíž ke kvalitní škole, pořízení vlastní nemovitosti, stěhování z bytu do rodinného domu atd. Tuto náročnou životní událost usnadní spojení finančních prostředků a výhod z několika smluv o stavebním spoření, které mají všichni nebo někteří členové rodiny.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze