Úvod

Příjemně teplá a krásně čistá voda ve Vašem bazénu

Také Vám záleží na tom, abyste měli příjemně teplou a krásně čistou vodu po celou sezónu? Pokud jde o vytápění bazénu a úpravu vody, vyplatí se upřednostnit vybavení ověřené kvality. U specializovaného dodavatele si můžete vybrat z více druhů úprav vody, stejně jako tepelných čerpadel a výměníků.


Tepelné čerpadlo - na výkonu záleží
Kdo miluje vodní radovánky, ten si koupání ve vlastním bazénu nemůže vynachválit. Ovšem pouze v tom případě, že je bazén naplněn krásně čistou a příjemně teplou vodou. Možností, jak vytápět bazén existuje několik, například solární panely nebo elektrické topení. Osvědčené řešení představuje tepelné čerpadlo a tepelný výměník. Není však tepelné čerpadlo jako tepelné čerpadlo. Mezi nejčastější chyby při nákupu bazénové sestavy patří právě pořízení tepelného čerpadla, jehož výkon je vzhledem k velikosti daného bazénu nedostatečný. Právě z důvodu, aby bazénová sestava jako celek fungovala, je lepší pořizovat veškeré bazénové vybavení a příslušenství u specializovaného dodavatele se širokým sortimentem, který Vám dokáže dobře poradit.

tepelne cerpadlo

Solární plachta brání úniku tepla
Pokud chcete snížit náklady na provoz bazénu, tedy především elektrické energie využívané tepelným čerpadlem, tepelným výměníkem nebo elektrickým topením, můžete si jako praktický doplněk pořídit solární plachtu. Solární plachty pomáhají udržovat teplou vodu v bazénu. Díky ní nebudete mít takové úniky tepla jako při odkrytém bazénu. Solární plachy se dodávají na přání zákazníka a odvíjí se samozřejmě od síly plachty a rozměru bazénu.

vymenik OVB, chlorator

Voda jako u moře
Pokud Vás mrzí, že naše země leží v srdci kontinentu, a nikoli na mořském pobřeží, můžete si udělat takové malé moře na své zahradě. Stačí přidat příslušné zařízení na bezchlorovou úpravu vody, jako je solná jednotka (tzv. solnička či solinátor), UV lampa (upravující vodu pomocí UV zářiče), anebo ionizátor (který zajišťuje úpravu vody pomocí elektrod na bázi mědi a stříbra). Bazénovou vodu lze také upravit chlorovým dávkovačem tzv. chlorátorem (poloautomatický dávkovač chlóru), který je samozřejmou součástí sortimentu.

uprava slane vody

Na slanou vodu pozor

Ovšem pozor, v bazénu se solnou jednotkou nesmí být žádné nerezové prvky, tedy ani nerezové výměníky. Jestliže tedy toužíte po slaném bazénu, jistě oceníte informaci, že na www.swimeshop.cz se dají pořídit také tepelné výměníky z titanu či keramiky vhodné právě na slanou vodu. V prodeji je velké množství solných jednotek a je důležité vybírat solná zařízení podle velikosti bazénu. Pro náročnější zákazníky jsou k dispozici solné jednotky např. typ Zodiac, který po připojení přídavného modulu je schopen také dávkovat a srovnávat hodnoty pH.

Příjemné koupání po celou sezónu

Tak nezapomeňte, pokud se chcete koupat v krásně čisté a teplé vodě, nepodceňujte výběr vybavení a příslušenství k bazénům a dejte přednost zboží ověřené kvality, které najdete ve specializovaném obchodě www.swimeshop.cz. Co Vás při nákupu jistě potěší, to je doprava nad 5000 Kč zdarma. V případě, že dáváte přednost osobnímu odběru zboží, stačí jen objednat online a zajet k partnerovi Swim e-shopu na adresu Plzeňská 214, Líně 330 21.

Přejeme Vám příjemný nákup!

SWIM BAZENY LOGO
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze