Úvod

Repliky starožitného nábytku zušlechtí Váš interiér

Potrpíte si na klasický nábytek? Anebo se jiný druh nábytku do Vašeho bytu ani nehodí? Repliky starožitného nábytku a stylový nábytek z různých historických období dodá Vašemu bydlení skutečnou osobitost a hřejivou eleganci.


Nábytek s historickou tváří 
Vybavení interiéru starožitným nábytkem patří mezi oblíbené způsoby, jak zútulnit bydlení. Pokud se rozhodnete, že jím zušlechtíte tvář svého interiéru, máte v zásadě dvě možnosti. A to buď sehnat skutečné starožitnosti, anebo si domů nastěhovat repliky starožitného nábytku. Druhá z možností v sobě skrývá hned několik výhod. Zaprvé, jak jistě správně tušíte, se jedná o pořizovací cenu. Cena replik starožitného nábytku bývá zpravidla výrazně nižší než cena skutečných starožitností. Dále je zde míra opotřebení. Pravý starožitný nábytek, ať už pochází z doby Ludvíka XIV., anebo z historicky staršího období, je náročnější na údržbu a obvykle vyžaduje drobné opravy. Tyto opravy nejsou zrovna laciné a vyžadují práci zručného restaurátora. Kromě toho lehce snižují původní hodnotu starožitnosti. A konečně, pokud se rozhodnete vybavit některou z místností dobovým nábytkem z jednoho konkrétního období, můžete mít problém poskládat ucelenou kolekci. Dalším úskalím je, že málokdo z laiků ví, které dobové kousky k sobě přesně patří. Toto riziko Vám však nehrozí, pokud svůj nábytek pořídíte v některém z obchodů, který nabízí nejen jednotlivé repliky, ale i ucelené kolekce starožitného nábytku. Dobrým příkladem takového obchodu je www.klasickynabytek.cz


 

Krásné repliky do Vašeho interiéru 
Solitérní kousky, jako jsou nádherné psací stoly, sekretáře, stoly či odkládací stolky, anebo komody různých velikostí, pyšnící se ladnými křivkami a precizně vypracovanými detaily, můžete použít jak do tradičního, tak do moderního interiéru. Často stačí jeden dva kousky, abyste svůj obývací pokoj naplnili až ke stropu romantikou, anebo ozvláštnili svou pracovnu či ložnici, pojatou v populárním retro stylu. Pokud preferujete čistě klasický styl, pak si můžete vybrat některou z kolekcí nábytku originálního designu, jenž se inspiroval dobovou klasikou. K dokreslení věrohodnosti pak doporučujeme zvolit některý z designových doplňků, například svícny z mosazi a bronzu dekorované prvky z mramoru, mosazné lustry a stolní lampy. Milí přátelé krásného nábytku s historickou tváří, ať už hledáte stylový kousek nábytku zdobený intarsií nebo kořenovitím, anebo pošilháváte po ucelené nábytkové řadě dobového nábytku, v každém případě navštivte internetový obchod www.klasickynabytek.cz! Určitě zde najdete, po čem Váš interiér touží.

www.klasickynabytek.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze