Úvod

Sanita do moderní koupelny

Zjistili jste, že Vaše koupelna už dávno přestala vyhovovat estetickým a funkčním požadavkům člověka 21. století, a proto jste se rozhodli, že jí konečně dodáte moderní tvář?


Srdečně blahopřejeme k tomuto výbornému nápadu! Jako dárek Vám poradíme s výběrem vhodné sanity, především pokud jde o umyvadla!

Umyvadlem to začíná 
Proč začínáme od umyvadla? Protože podobně jako dřez v kuchyni je umyvadlo tou nejvíce používanou součástí koupelny. V našem minulém článku jsme Vám poradili, jak vybrat to správné umyvadlo pro Vaši koupelnu. Aby nebylo ani příliš velké, ani příliš malé. Také jsme Vás varovali, abyste se nenechali zlákat ke koupi umyvadla tak bizarního tvaru, že si v něm nepřemáchnete ani plavky. Tentokrát se zaměříme spíše na to, jaký zvolit materiál. 

Keramická klasika 
Keramická umyvadla, to je prostě klasika. Donedávna jsme se s jinými ani běžně nesetkávali. Jejich hlavní výhoda spočívá v odolnosti a snadné údržbě. Jak jistě víte sami, pomocí navlhčené houbičky a účinného koupelnového prostředku je snadno zbavíte veškerých běžných nečistot. Pokud jde o design, dobře je lze sladit s keramickými obklady. S barvami si příliš nemusíte lámat hlavu. Trendy je totiž nesmrtelná černobílá kombinace, takže pokud vsadíte na klasické bílé keramické umyvadlo s černobílými obklady v pozadí, bude Vaše koupelna plně odpovídat soudobým módním požadavkům. V případě tohoto černobílého řešení oceníte i nadčasovost. Vaše dvoubarevná koupelna bude in ještě po mnoho let. Až Vás začne nudit, oživíte ji třeba sadou červených doplňků, od žínek a osušek, až po praktické koupelnové rádio. Nebo si do koupelny raději pořídíte topné zrcadlo s červeným rámem? To už bude záležet jen na Vás. Nyní zpátky k samotným umyvadlům. 

Preferujete nerez?
Jako další z možných materiálů se nabízí nerez. Ani údržba nerezového umyvadla nepředstavuje nic složitého. Bohatě postačí suchý hadřík. Umyvadlo nejprve vytřete a následně vyleštíte. Nerezovou ocel preferují především ti, kdo touží po elegantním, spíše však chladnějším designu. Díky své jednoduchosti a funkčnímu designu se keramická umyvadla těší velké oblibě ve všech typech koupelen. Není vyloučena ani „přátelštější“ varianta. Koupelna s nerezovým umyvadlem totiž vůbec nemusí působit chladně, když do ní vyberete vhodné doplňky, které ji příjemně zútulní. Ostatně, není to pouze a jen chladný minimalismus, co se nosí v moderních koupelnách. 

Umyvadlo z nerezu společně s nerezovou vanou utvoří dokonalý pár. Vany z tohoto materiálu nahradily staré dobré litinové vany, které se vyznačovaly tím, že v nich ohřátá voda vydržela hodně dlouho teplá. Ty nerezové jsou podstatně lehčí, svým designem je však mohou blízce připomínat. Samostatně stojící koupací nádoby na nožkách vnesou nádech nostalgie snad do každé koupelny, a proto si je pořizují především romanticky založení milovníci relaxování v horké koupeli. 

Exkluzivní skleněné provedení pro náročné 
Kdo touží po nějakém extravagantnějším řešení, ten si může dopřát skleněné umyvadlo. Ptáte se, zda není umyvadlo z tak křehkého materiálu nebezpečné? Vždyť i v koupelně se mohou přihodit různé nehody. S touto skutečností výrobci samozřejmě počítají, a proto skleněná umyvadla nevyrábějí jen tak z obyčejného, nýbrž z bezpečnostního skla, které se vyznačuje tím, že se v případě rozbití nerozpadne na tisíce nebezpečně ostrých střepů. Skleněná umyvadla se pyšní neotřelým nadčasovým designem. Každou koupelnu promění ve skutečně nádherné a originální prostředí. Pokud máte rádi sklo, kouzlo Vaší koupelny lze podtrhnout křehkou krásou skleněných obkladů. Zajímavým doplňkem může být i skleněná odkládací příčka, nebo skleněná mozaika. Ale o těch až zase někdy příště!

Foto: Samphoto
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze