Úvod

Střešní okna, která zaručí dostatek světla

Pryč jsou doby minulé, kdy častým jevem bylo okno, které propouštělo málo světla, ať již z hlediska své velikosti, umístění nebo celkové funkčnosti. Máte snad ještě v podkroví či jinde taková? Vyměňte ta nevyhovující za nová a získejte prostory plné přirozeného světla!


Komfort otevřeného prostoru, vzdušnost a dostatek světla – to jsou současné trendy, o které je zájem při rekonstrukci stávajících podkrovních bytů, nebo i při přestavbě staré půdy právě na obytné podkroví.
Základem všeho jsou kvalitní, funkční a technologicky moderní okna, poskytující maximální plochu prosklení. Česká společnost FAKRO, specialista na střešní okna, umí každému zájemci poradit. Maximální střešní prosklená plocha, která vyvolá iluzi propojení s venkovním prostředím, lze docílit buď s použitím střešních oken se zvýšenou osou otáčení, nebo s využitím libovolných sestav různých typů oken. Co si pod tím představit?
stresni okna FAKRO
Okna se zvýšenou osou otáčení
Společnost FAKRO přišla na trh s řadou oken proSky, což jsou největší dostupná jednokřídlá střešní okna. Jejich max. výška je 206 cm a šířka 78 cm nebo 94 cm je pak dána rozměrem nejběžnějších roztečí krokví. Díky své velikosti, a při namontování ve střeše se sklonem 39–43°, zároveň splňují normu pro denní světlo v místnostech (DIN 5034-1).
Okna se zvýšenou osou otáčení náleží do kategorie kyvných oken a samotná osa otáčení je umístěna pod středem okna tak, aby bylo umožněno pohodlné používání také pro vysoké osoby.
Rozsah otevření okna v rozmezí úhlů 0–45° zajišťuje inovativní podpůrný mechanismus, obslužná klika je v dolní části křídla a energeticky úsporné okno je vybaveno automatickou ventilační klapkou V40P.
A materiály? Vybírat můžete z dřevěných i plastových. Základem je buď vrstveně klížené borovicové dřevo nebo vícekomorové PVC profily s ocelovými výztužemi.

okna se zvysenou osou otaceni

Sestavy oken
V tomto případě záleží na tom, co dovolí samotný prostor, stavební podmínky a střešní konstrukce. Sestavy oken pak lze umístit svisle, vodorovně nebo vedle sebe a nad sebou. Střešními okny lze pokrýt prakticky celou plochu střechy a zajistit si tak maximální prosvětlení interiéru.

soustava stresnich oken

Střešní okna FAKRO
jsou navržena tak, aby život s nimi byl pohodlný a bydlení díky nim vysoce komfortní, proto vám je vřele doporučujeme.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze