Úvod

Teracová dlažba - Váš domov s tradiční podlahou z přírodních materiálů

Přírodní vzhled a funkční vlastnosti , kterými se pyšní teracová dlažba, jsou dány použitím základního materiálu, kterým je přírodní kamenivo doplněné propracovanou výrobní technologií.


Na této dlažbě se plně potvrzují výhody teracové dlažby variabilitou ve složení směsi, barevností a struktury. Použitý materiál – teracové či kamenné drtě dodávají teracové dlažbě svoji přirozenou krásu, houževnatost, pevnost a odolnost.

teracova drt

Pro uživatele tato kombinace přináší jako bonus velmi příjemné pořizovací náklady a velmi nízkou námahu na údržbu. Každé ženě by se snad mohla zamlouvat myšlenka, že partner podlahu pořídí a následně i sám lehce udrží ve svěžím stavu. U této podlahy je to téměř předpoklad. Díky přesnosti je možné teracovou dlažbu pokládat do lepidla, na připravenou rovnou betonovou plochu nebo na takzvané terče. Možností pokládky je hned několik, záleží na systému podlahy, který zvolíte Vy nebo Váš stavebník.

teracová dlazba na terase

Teracová dlažba v různých barvách a rozměrech dokonale splňuje požadavky uživatele těchto podlahových ploch – vysokou odolnost, nízké provozní náklady na úklid, houževnatost a přírodní vzhled.

V letošním roce jsme na trh uvedli velkoformátovou teracovou dlažbu rozměrů 400x400x27 mm, pod obchodním názvem RADKA. Rozměr 400x400x27 mm odpovídá současným trendům na velikost dlažeb a podlah jako takových, tedy velkoplošný formát v přírodních odstínech. Tato velkoformátová teracová, hladká dlažba se používá především při stavbě větších ploch, jakými jsou chodby, haly, vstupní átria ale i venkovní terasy.

teracova dlazba RADKA

Společnost Cidemat vyrábí velkou řadu barevných vzorů v několika rozměrech dlažeb. Dalším velmi praktickým formátem teracové dlažby je dlažba MARGITA 300x300x24 mm, která je svoji tloušťkou přímo předurčená pro podlahy v malých stavbách (garáže, dílny, sklepy, autoservisy, hospodářské místnosti).

odolna dlazba do garaze

Vysoce odolná je teracová dlažba TEREZA o rozměrech 300x300x30 mm. Její využití je především při stavbě vysoce zatěžovaných podlah - garáže, dřevníky, ale i markety a výrobní haly). Může ovšem také splnit požadavek na výšku podlahy, neboli čím silnější dlaždice, tím slabší podkladní beton! Jen pro názornost - zátěž a provoz v supermarketech a hypermarketech je srovnávána s provozem na dálnicích a cestách první třídy – naše teracová dlažba je z tohoto pohledu velmi úspěšná!

elegantni teracova dlazba

Výhodou teracové dlažby je, že ve stejné struktuře a barvě mohou být zhotoveny i další interiérové doplňky – schody, schodnice, parapety, soklíkové pásky. Tento výrobní artikl je stále více žádaný a v dnešní době již provádíme celou řadu povrchových úprav, protiskluzné pásy, barevná odlišení, okapové drážky apod. Poradíme Vám nejen u nových objektů, ale máme již spoust zkušeností s opravami historických či letitých teracových podlah.
Teracová podlaha je totiž podlaha navždy!


pecet Cidemat
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze