Úvod

Topné zrcadlo udělá dobře Vám i Vašim stěnám

Také nemáte rádi ten nepříjemný pocit, kdy vylezete z vany či sprchového koutu, a na Vaše záda nemilosrdně dýchne chlad? Pořiďte si do koupelny zrcadlo, které topí! Toto topné těleso Vaši koupelnu nejen příjemně prohřeje, ale také zkrášlí. Můžete ho umístit i do jiných prostor v domě či bytě.


Účinný a komfortní způsob vytápění 
Topná zrcadla Wellina představují oblíbenou variantu topných panelů rakouského výrobce Redwell Manufaktur GmbH, které fungují na principu sálavého vytápění, což je ten nejstarší a nejosvědčenější způsob vytápění vůbec. Jedná se o přirozený zdroj tepla, který působí příznivě na lidské zdraví. Protože v případě sálavého vytápění v místnosti necirkuluje vzduch, a tudíž se nevíří prach, jsou infrapanely vhodné také pro alergiky. Díky optimálnímu poměru konvekční a sálavé složky panely zajišťují vysokou účinnost a rovnoměrné prohřátí celé místnosti, kde je dosaženo optimální pohody s minimálním rozdílem teplot mezi podlahou a stropem. Na rozdíl od běžného konvekčního vytápění infrapanely Wellina neohřívají vzduch, ale zdivo. Stěny jsou tak naakumulovány větším množstvím tepla, než obsahuje vzduch. Teplota v místnosti proto klesá výrazně pomaleji. Místnost zůstane příjemně vyhřátá ještě několik hodin po vypnutí tělesa. Protože je teplota stěn vyšší než teplota vzduchu, v interiérech dochází k rovnoměrnému vysoušení zdiva, což zabraňuje vzniku plísní. V případě trvalého vytápění infrapanely Wellina, kdy máte možnost získat zvýhodněný tarif elektrické energie D45d, lze ve srovnání s běžným způsobem vytápění dosáhnout úspory nákladů až 50%. V koupelně jistě oceníte fakt, že se topná zrcadla nemlží. Navíc jsou bezpečná, protože vzhledem k nízké tepelné vodivosti panelu zde nehrozí popálení dotykem.

   

Využití, instalace a pořízení
Topná zrcadla lze využít buď jako samostatný zdroj tepla v koupelně, anebo v kombinaci s jinými způsoby vytápění, např. s elektrickým či teplovodním podlahovým vytápěním. Infratopení Wellina je regulováno prostorovými termostaty hlídajícími teplotu vzduchu. Případné dodání tepla z jiného zdroje je zaznamenáno čidlem, následkem čehož dojde k zapnutí či vypnutí infratopení. Infrapanely Wellina se dodávají s kompletní montážní sadou umožňující snadnou montáž na zeď a koncovkou na 230V/50Hz. Panely sálají do prostoru pod úhlem 90°C, a proto je nutné, umístit je tak, aby mohly rovnoměrně sálat, horizontálně, i vertikálně. Instalaci doporučujeme konzultovat s montážní firmou. Správně nainstalovaný topný panel Wellina se Vám odvděčí svou kvalitou, účinností, úsporou, dlouhou životností a svým neměnným elegantním vzhledem. Zrcadla se vyrábějí z bezrámového bezpečnostního skla s broušenými hranami. Lze je umístit i jako součást obkladu a při použití doplňkového příslušenství také na strop. Váháte, zda si máte topné zrcadlo pořídit? Abychom Vám usnadnili rozhodování, dodáme ještě, že se jedná certifikované s pětiletou zárukou. Chcete se o topných zrcadlech dozvědět více informací? Zavítejte na internetové stránky dodavatele Usby, s.r.o., který se specializuje výhradně na produkty Wellina.

www.usby.cz

Seriál: Vytápění domu

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze