Úvod

Víme, jak dostat trávník rychle do formy!

Každý z nás chce mít krásně zelený trávník, sotva roztaje poslední sníh a sluníčko začne svými paprsky vydatně hřát. Pokud mu poskytnete tu správnou ozdravnou kúru, brzy se budete znovu radovat z krásně zelené plochy. Abychom Vám pomohli ušetřit čas, připravili jsme pro Vás několik tipů, díky nimž dostanete svůj trávník rychle a efektivně do formy.


Vertikutace v ohrožení!
V každém trávníku se po zimě objeví větší množství staré suché trávy, která se vznikla nahromaděním zbytků trávy po sečení v minulém roce, odumřením či jeho zaschnutím Trávník nepřirůstá, dusí se, neodnožuje a jeho kondice se i nadále zhoršuje. Abyste tomu předešli, je nutné kořeny trávy provzdušnit. K tomu můžete použít vertikutátory, ale to je pracné a nezřídka namáhavé. Raději vyzkoušejte novinku FLORIA Likvidátor travní plsti vyrobenou z čistě přírodních surovin. Na takto poškozený či zanedbaný trávník stačí FLORIA Likvidátor rozhodit a dostatečně zavlažit. O ostatní se už postarají přírodní bakterie obsažené v přípravku. Urychlí rozkladný proces, který trávník zbaví travní plsti (stařiny) a dodají mu humusové látky z rozložených zbytků trav. Takto ošetřený trávník obohatíte nejen o přírodní živiny, ale i o mykorhizní houby, které jsou v přípravku obsaženy. Ty budou trávníku celý rok pomáhat hospodařit s vodou a živinami, které by se jinak mohly vyplavit společně se zálivkou do spodních vrstev, a trávník by je nevyužil. Výrobek je velmi šetrný vůči životnímu prostředí a neškodí domácím mazlíčkům!

likvidator travni plsti

Na řídký trávník zapomeňte!

Po této ozdravné kúře často dochází k prořídnutí travnaté plochy, anebo se zde mohou vytvořit i holá místa (jedná se o přirozený stav vzniklý vyčištěním trávníku). K opravě takto poškozených míst, použijte FLORIA Trávníkovou náplast, směs speciálního substrátu, travního osiva a startovací dávky hnojiva. Plochu lehce nakypřete, na vrch nasypte slabou vrstvu směsi, lehce přimáčkněte a zalijte. Ošetřenou plochu udržujte vlhkou, aby nedošlo k zaschnutí semínek trav. Během 2 – 3 týdnů budou místa zcela zarostlá a na trávníku nebude po poškozených místech ani památky!

travnikova naplast  3v1

Vyžeňte krtka z trávníku!
Začne-li vám krtek obracet trávník a vytváří v něm krtičiny, nepropadejte panice. Už nemusíte v poledne číhat nad krtičinami s rýčem! Spojte boj s krtkem s péčí o trávník a vyzkoušejte moderní FLORIA Trávníkové hnojivo s odpuzujícím účinkem proti krtkům. Nejenže odpuzuje krtky, ale zároveň obsahuje všechny potřebné živiny pro zdravý a svěží trávník, působí současně proti mechu a zajišťuje dobré provzdušnění travní plochy. Díky své pórovité struktuře má zeolit schopnost na sebe vázat přírodní aromatické látky a ty krtkovi vadí. Po aplikaci stačí trávník zavlažit a aromatické látky se začnou postupně uvolňovat do půdy, a tím vytvoří krtkovi nepříjemné prostředí. Prostě plochu krtkovi dlouhodobě „zasmradí“ a ten se stěhuje jinam. Kvalita trávníku není nijak ohrožena, aromatické látky na trávník nepůsobí škodlivě. Naopak obsahuje základní živiny, které současně trávník vyživí. Účinkuje po dobu 1 měsíce!

travnikove hnojivo s odpuzovacem krtku

Plevelům vstup zakázán!

Jakmile se oteplí, začíná trávník rychle přirůstat a brzy se v něm objevují drobné plevele. Proti nim je nutné rychle zasáhnout, aby se nerozmnožily. Vyzkoušejte TRAVIN! Jde o speciální trávníkové hnojivo, které umí jak hnojit, tak udržet v bezplevelném stavu. Běžná hnojiva obvykle nerozlišují mezi pěstovanou rostlinou a plevelem a k naší škodě podporují růst obou. To však neplatí pro TRAVIN. Kromě živin obsahuje i selektivní herbicidy, které likvidují dvouděložné plevele. Výhodou je, že jednou aplikací trávník přihnojíte, a zároveň likvidujete drobné plevele.

travnikove hnojivo Travin

Aplikace je snadná. Drobné granulky stačí pouze rozhodit a trávník důkladně zalít. Tím dojde k rychlému vyplavení živin a nastartuje se uvolňování selektivních herbicidů do půdy. Ošetření trávníků lze opakovat stejným způsobem po 2 měsících.

Už Karel Čapek – sám náruživý zahradník a pěstitel popisuje péči o trávník jako nekonečný příběh. Ale ta krása pro oči za to stojí!

zdravy travnik

Více o péči o trávník na www.floria.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze