Úvod

Vybíráte plastová okna?

Vybíráte plastová okna pro svou novostavbu, anebo jimi nahrazujete stará okna, která již přestala plnit svou funkci? Nevíte, na co si máte dát při výběru pozor? Poradíme Vám!


Přednosti a trendy 
Plastová okna se těší velké oblibě majitelů domů a bytů především z toho důvodu, že jsou v podstatě bezúdržbová a ve srovnání s ostatními druhy oken cenově přijatelná. Další velká výhoda plastových oken spočívá ve stálobarevnosti profilů. To však platí pouze u kvalitních výrobků, které si udrží svou barvu po celá desetiletí. Na stálobarevnost oken lze poskytnout i záruku. 
Trendem dnešní doby jsou
plastová okna, která svým designem imitují přírodní materiály, nejčastěji masiv dřevin, jako je například dub, mahagon, nebo ořech. Čím dál populárnější se stávají okna atypických tvarů.

    

Kvalitní plastová okna
Ať už hodláte plastová okna použít jako výplň stavebních otvorů novostavby, nebo jako komponenty při rekonstrukci stávajícího objektu, v obou případech byste se měli obrátit na zkušeného dodavatele s bohatými referencemi. Pokud tak neučiníte, může se stát, že Vaše nová okna bezúdržbová nebudou. 
Protože opatrnosti nikdy nezbývá, níže najdete tip na spolehlivého dodavatele plastových oken. Plastová okna OKNOPLASTIK, které najdete na oknoplastik.cz
, jsou vyrobena z kvalitního německého pěti a sedmi komorového profilu SALAMANDER v několika barevných provedeních. (Stavební hloubka je 76 mm, u profilu BASIC, který je novinkou na trhu 73 mm.) 
Celoobvodové kování s dvojitým a trojitým těsněním rovněž pochází od německého výrobce, AUBI. Všechny nabízené profily se pyšní svým moderním elegantním vzhledem.

Nepodceňujte výplň
Při výběru oken by nás vedle designu měly zajímat tepelné vlastnosti okna, které neovlivňuje pouze rám, ale i jeho skleněná výplň. Z tohoto důvodu doporučujeme věnovat náležitou pozornost výběru kvalitních skel, která by měla poskytovat dobrou zvukovou, bezpečnostní a tepelnou ochranu. Zasklení izolačním dvojsklem se postará o hermetické uzavření prostoru a zajišťuje tak 100% energetickou úsporu. 
Podle potřeby si můžete vybrat ze skel s tepelnou ochranou, dále z bezpečnostních, protihlukových, nebo protislunečních skel.

Seriál: Nová okna

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze