Úvod

Vybíráte přehozy na postel? Inspirujte se!

Součástí dekorace místnosti může být i dobře zvolený přehoz přes postel. Styl který zvolíte, záleží pouze na Vás. Jednoduše tak schováte Vaše peřinky.


Jedním z elegantních řešení, které člověka nestojí příliš času, je šikovný přehoz na postel.   

Denní odpočinek

Postel je pro mnohé z nás tím nejdůležitějším a zároveň nejoblíbenějším kouskem nábytku v celém obydlí. Není divu, vždyť spát je tak sladké. Postel, která nám přes noc a v době nemoci tak dobře slouží, si přes den zaslouží trochu odpočinku. Dopřejme jí pár hodin klidu pod slušivým přehozem! Postel je díky němu upravená během chvilky a místnost prosycená duchem lenošení se během chvilky může změnit v upravený, pracovní, mnohdy i v rámci možností reprezentativní prostor. Přátelé nebudou v rozpacích, že máme ještě rozestláno, a až půjdeme zase spát, stačí jen jediný pohyb, abychom se dostali zpět k našim peřinkám. A pokud si budeme někdy během dne potřebovat dát dvacet, můžeme se na postel zakrytou přehozem v klidu natáhnout.


Praktická dekorace ložnice
Vhodně zvolený přehoz na postel je zároveň přirozenou součástí dekorace místnosti. Velmi dobře vypadá, když je přehoz vyroben ze stejné látky jako závěsy v ložnici a okrasné polštářky na posteli. Určitě jste si této designové souhry všimli v útulných hotelových pokojích. Možná se vám někdy dokonce stalo, že se na vaší dovolené v teplých zemích ochladilo natolik, že jste usnuli přikrytí nejen jejich tenkým hotelovým prostěradlem, jakousi dekou a navíc ještě právě tímto přehozem, třebaže k tomu určen není. Krásná látka použitá na tyto textilní doplňky dodá i zcela obyčejnému pokoji nádech luxusu.

 

Jaký styl?
Styl, který zvolíte, záleží jen na vás. Pokud je například vaše ložnice příliš tmavá, můžete ji rozsvítit světlým dekorativním přehozem. Co třeba smetanový s drobným květinovým vzorem? Nebo čistá bílá v kombinaci s vlčími máky?

Nebo je vaše ložnice nevýrazná? Tak to bude chtít nějaký velmi pestrý zajímavý přehoz. Je libo trochu exotiky? Nebo snad přehoz v duchu Orientu? Chcete hvězdnou oblohu? Není nic snazšího, než si trošku zasurfovat, nebo navštívit některou z prodejen bytové kultury. Stejně tak si můžete koupit krásnou látku a ušít si, nebo si nechat ušít, originální přehoz podle vašich představ.

Pokud chcete přes den schovat pruhovanou duchnu na vaší chalupě, můžete se poohlédnout po přehozu v některém ze starožitnictví. Když budete mít trochu štěstí, seženete k němu do páru dekoraci, kterou umístíte na stěnu za postelí, třeba s motivem domácích zvířat, jako jsou kohouti, kravičky, nebo divoké kozy.

V obchodech se starožitnostmi také nezřídka narazíte na dekorativní přehozy s motivem krajinky, nejčastěji horské louky nebo lesa se stádem kamzíků, jelenů či jiné zvěře. Tím se nabídka motivů pochopitelně nevyčerpává. A kde pořídíte nové přehozy? Zkuste si najet třeba na web, www.rali.cz. Inspiraci naleznete také na www.styltex.cz.www.astoncentral.cz

V moderně zařízeném bytě však nejspíš zatoužíte po jednoduchém přehozu, často i jednobarevném přehozu a doplňcích, které designově sjednotí interiér vaší ložnice.


Přehoz nejen na lůžko
Dekorativní přehozy neslouží pouze k zakrytí vašeho lůžka. Stejně tak dobře se totiž mohou stát ozdobou na stěně a opticky tak zateplit i zútulnit celou místnost. Tento dekorativní styl, oblíbený před mnoha a mnoha lety, se nenápadně vrací na scénu. I když ve zcela jiné, poněkud umírněnější, podobě.

Přehozy plní také další funkci. Tím, že zakrývají váš intimní prostor, určený především ke spaní, jej také chrání před usazováním prachu.


A když přehoz doslouží, můžete s ním přikrýt třeba auto na chalupě. Nebo že by se hodil jako psí deka?

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze