Úvod

Vybíráte stínění? Zaměřte se na rolety podle typu místnosti

Ideální zastínění v domácnostech se dá snadno vybírat jak podle celkového stylu interiéru, tak podle konkrétního pokoje. Ať už vybíráte rolety či žaluzie do jedné místnosti nebo zařizujete celkové bydlení, nechte se inspirovat.


Dbejte na správný výběr


Nezaměřujte se pouze na cenovou dostupnost a vzhled, ale vybírejte podle funkčních vlastností. Textile a využité materiály mají vliv na teplo a světlo, které proniká dovnitř, nebo naopak uniká ven. Zaměřte se proto i na použité materiály, barvy a umístění v dané místnosti.

Když hledáte univerzálnost


Zvolte látkovou roletu, která je ideální do každé místnosti. Nabízí spoustu možností – od výběru látek, barevných provedení, ale i různých způsobů ovládání. Výhodou je, že se hodí do každé místnosti. Ať už tam, kde pracujete, nebo tam, kde odpočíváte. Pokud zvolíte roletu s barevným řešením, nemusíte se bát výrazného zatemnění. Světlo prochází strukturou textilního materiálu, takže nedojde ani k barevnému zkreslení prostředí.

Když chcete designový prvek


Vyberte si rolety den a noc. Jde o speciální stínění, které kombinuje přednosti žaluzie i rolety v jednom. Jednotlivé pruhy látky se dělí střídavě na průhledné a neprůhledné. Navíc se dají zvolit i v různém barevném provedení. Nejen, že jsou ideální na stínění, ale navíc se budou skvěle vyjímat v obývacím pokoji.

Zatemněte si v ložnici


Ruší vás i sebemenší světlo z venku a vy nemůžete pořádně usnout? Tzv. blackout rolety jsou pro vás ideálním řešením. Nabízí jednoduchý design a skvělou funkčnost – disponují postranními lištami, které vytvoří dokonalou tmu. Dopřejte si ničím nerušený spánek.

Dopřejte si soukromí


Výbornou volbou jsou také screenové rolety. Ty zastíní místnost, ale zároveň nezabraňují výhledu. Nemusíte se bát ani ztráty soukromí, protože ztěžují pohled zvenčí. Jsou vhodné do obývacího pokoje či jídelny. Nebo zkrátka tam, kde chcete mít ničím nerušený výhled ven.

Když chcete stínit v exteriéru


Zastínění nemusí být jen otázkou interiéru. Výše zmíněné screenovací rolety snadno využijete i venku, a dopřejete si tak pohodlí a soukromí pod pergolou či na terase.

Vybrali jste si to pravé stínění, které bude odpovídat požadavkům konkrétní místnosti?  Pamatujte, že roleta dokáže ovlivnit, kolik tepla se do místnosti dostane. Správně zvolená textilie dokáže příjemně zastínit, izolovat a vytvořit příjemnou atmosféru.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze