Úvod

Vyčistíte sekačku za tři minuty?

Někdo bere sekání trávy jako relax, pro někoho je to nutné zlo. Následné nutné vyčištění sekačky však nemá v oblibě asi nikdo. A proto vznikla myčka benzínových sekaček!


Jestliže péči o svou sekačku trochu zanedbáváte, přiděláváte si tím práci a do budoucna i výdaje za servis nebo novou sekačku. Znečištěná sekačka navíc neplní svou funkci naplno a na vzhledu trávníku je to znát. Kromě údržby motoru, spočívající především v doplňování oleje a kontrole či výměně filtru, je také potřeba čistit nůž a ochranný buben od nalepené trávy a hlíny, a to ideálně po každém sečení. Pod nánosem trávy a hlíny totiž chasi sekačky zdlouhavě osychá a reziví.

V jednoduchosti je krása
Naštěstí stejně jako u mnoha dalších nepříjemných prací přišel někdo s nápadem, jak si ji usnadnit. Myčka benzinových sekaček je patentovaný český vynález, který vypadá až směšně jednoduše… funguje na jednoduchém principu, ale odvádí dokonalou práci.

Vycistete snadno svoji sekacku v mycce

Jak to funguje?
Myčka je tvořena mělkou nádobou, kam se sekačkou, díky důmyslnému tvaru myčky úplně snadno najedete. Nalejete z kbelíku nebo hadicí vodu a sekačku nastartujete. Rotující nůž nasává pod tlakem vodu z myčky a tu pak ve vysokých otáčkách rozstřikuje po stěnách sekačky. Tak se odstraní zbytky trávy a voda teče zpět do myčky. Na hlavní mytí stačí jedna minuta. Poté špinavou vodu vyměníte za čistou, mytí ještě jednou zopakujete a je hotovo. Takže sekačka je kompletně vyčištěna během asi tří minut. Po skončení čištění z myčky vylijete vodu, myčku vypláchnete a necháte stejně jako sekačku okapat a oschnout. Pro dokonalé osušení sekačky ji můžete na chvíli na suchém a čistém podkladu (např. v garáži nebo čisté myčce) nastartovat. Díky proudění vzduchu se vytlačí zbylá voda a sekačka se tak dosuší. Při takové pravidelné údržbě nemůže dojít ke korozi sekačky.



Po použití myčky je sekačka i její o
bsluha čistá a suchá. Tím, že sekačku nestavíte na bok, nehrozí vylití benzínu nebo oleje, voda se dostává pouze tam, kam má, a čištění zvládne bez problému jeden člověk. Myčka může sloužit také jako odkládací plocha pro sekačku, takže nezabírá žádné místo a ještě zachytí případné nečistoty z motoru sekačky.

mycka sekacky

Je myčka pro všechny?
Univerzální myčka slouží výhradně k čištění benzínových motorových sekaček na trávu. Pro elektrické sekačky se nedá použít, protože by mohlo dojít k úrazu elektrickým proudem. Využijete ji jak u nejmenších typů sekaček, tak až po rozměr 550 mm šíře a 950 mm délky (bez sběracího koše a rukojeti). Do myčky se vejdou i sekačky se šířkou bubnu až 555 mm, hrana bubnu se totiž nedotýká podložky, ale je 20 mm nad ní. Myčku benzínových sekaček koupíte za 899 Kč přímo u výrobce, české společnosti LUKOT v Opavě nebo v kamenné prodejně společnosti VARI v Libicích nad Cidlinou. Lze si také objednat zaslání myčky domů či na chalupu na dobírku.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze