Úvod

Vytápějte energií z přírody, s dotací za zlomek ceny

Kvalitní tepelné čerpadlo Vám ušetří i polovinu nákladů na vytápění a jeho provoz je téměř bez starostí. Energii ze vzduchu nebo ze země využijete k vytápění, ohřevu teplé vody nebo dokonce k chlazení. Nově zavedené energetické třídy Vám napoví, které výrobky jsou nejefektivnější a do kterých se vyplatí investovat. Díky dotacím můžete získat kvalitní tepelné čerpadlo s více než poloviční slevou.


Vyplatí se mi tepelné čerpadlo?
Čerpání energie ze vzduchu nebo ze země s pomocí tepelného čerpadla představuje často nejefektivnější cestu k získávání tepla. Tepelné čerpadlo dokáže dodat přibližně ¾ energie z okolního prostředí, zatímco zbývající část je nutné dodat ve formě elektrické energie. Vzhledem k vyšší pořizovací ceně tepelného čerpadla je nutné nahlížet na něj jako na dlouhodobější investici s návratností zpravidla kolem 5 až 10 let.

energetike tridy topidel

Při výběru nehleďte jen na energetické třídy
Pro hodnocení účinnosti jsou pro tepelná čerpadla nově zavedeny energetické třídy, které znáte například z domácích spotřebičů. Spolu s topnými faktory (COP) tepelných čerpadel je nyní můžete využít k porovnání efektivity jednotlivých výrobků. Nejvyšší třídy A+++ dosahují jen špičkové, vysoce úsporné výrobky. Najdete ji například u nové generace tepelných čerpadel alpha innotec země/voda. Rozhodně ale energetické hodnocení nepředstavuje jediný ukazatel kvality tepelného čerpadla.

Investice do kvality přinese vysokou spolehlivost i uživatelský komfort
Často mnohem více než samotnou účinnost tepelného čerpadla oceníte vlastnosti, které Vám zajistí komfortní a bezstarostné vytápění nebo dokonce chlazení. Kvalitní tepelné čerpadlo Vás nebude obtěžovat zbytečným hlukem a vysoká spolehlivost Vám zajistí minimální návštěvy servisu.
Německá tepelná čerpadla alpha innotec Vám kromě vysoce kvalitního zpracování a moderního designu přinášejí například komfortní regulaci s osvědčeným ovládacím prvkem jog dial nebo jednoduché ovládání tepelného čerpadla přes internet téměř odkudkoli.

ovladani vytapeni alpha innotec luxtronik

S dotací mohou být náklady na pořízení méně než poloviční
Využitím některého z dotačních programů máte jedinečnou šanci Vaši investici do tepelného čerpadla výrazně snížit. Kromě již tradičního programu Nová zelená úsporám jsou od podzimu 2015 připraveny tzv. kotlíkové dotace, které jsou zaměřeny na výměnu neekologických kotlů na tuhá paliva. Jejich výše může dosáhnout až 127 500 Kč, což je pro mnoho rodinných domů více než polovina ceny kompletní instalace.

kotel alpha-innotec

Radiátory nejsou překážkou, ale maximální úspory Vám přinese podlahové vytápění
Tepelné čerpadlo můžete provozovat i se stávajícími radiátory, ale je nutné vybrat vhodný výrobek s dostatečně vysokou výstupní teplotou vody. Nejvyšších úspor i maximálního komfortu dosáhnete ovšem s podlahovým nebo stěnovým vytápěním, které využívá nižší teplotu vody a dokáže plně využít potenciál tepelného čerpadla. Nyní navíc dostanete k tepelnému čerpadlu alpha innotec podlahové vytápění Roth za poloviční cenu.

Můžete si nechat nezávazně poradit nebo zpracovat nabídku
Zorientovat se v problematice tepelných čerpadel není snadné a je ideální prodiskutovat možnosti s odborníky. Na www.topeni-chlazeni.cz Vám rádi poradíme nebo pomůžeme zvolit vhodné řešení.
logo ait
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze