Úvod

Vytápění krbem je stále oblíbenější. Chcete ho mít doma i vy?

Léto se brzy překulí a topná sezona opět po roce zaklepe na dveře. Vyřešit otázku vytápění s dostatečným předstihem je určitě na místě. Možná si i Vy pohráváte s myšlenkou o stavbě krbu, který by ve Vaší domácnosti zajistil vytápění a zároveň se stal estetickou dominantou interiéru. Je několik možností, s jejichž pomocí se můžete pustit do realizace krbu. Záleží jen na Vás, kterou si vyberete.


Je lepší vsadit na volně stojící krbová kamna, která stačí jednoduše usadit na konkrétní místo nebo se pustit do instalace krbové vložky a s ní neodmyslitelně spojeného obezdění či obložení? Pojďme si obě možnosti společně představit!

Krbová kamna nebo krbová vložka?
Pokud přemýšlíte nad vytápěním krbem, určitě řešíte základní dilema: krbová kamna nebo krbová vložka? Jedná se o dvě rozdílná řešení, přičemž každé z nich má své výhody i nevýhody. Jednodušší variantou je zakoupit krbová kamna. V eshopu firmy Komíny CZ můžete vybírat produkty od spolehlivých a prověřených výrobců.
Druhou možností, která je poněkud náročnější na výstavbu, je pořízení krbové vložky, jenž je následně potřeba obezdít nebo obložit. Tato cesta je delší i pracnější, ale výsledek stojí rozhodně za to. Krbové vložky Aquaflam, Romotop se pyšní dvojitým oplachem skla, sekundárním spalováním, litinovým roštem, možností oboustranného zapojení vody výměníku a samozřejmě splňují bezpečnostní normy.

Stavba krbu svépomocí
Rozhodli jste se pro stavbu krbu svépomocí? Na samotném začátku je potřeba vybrat vhodnou krbovou vložku. Nedílnou součástí stavby krbu svépomocí je obezdění krbové vložky. Jedná se tedy o postup, kdy ocelovou krbovou vložku opláštíme pomocí systémového řešení včetně kontrolních otvorů, průduchů pro sálání teplého vzduchu a konečné povrchové úpravy krbového skeletu. Při stavbě svépomocí lze za předpokladu, že stavitel je technicky zdatný a dodrží správné postupy, možné ušetřit nemalé peníze. Pro realizaci obložení se jako nejvhodnější jeví praktické desky Skamotec.

stavba krbu - desky Skamotec

Jedná se o pevné kalciumsilikátové desky s širokým spektrem použití, které nevyžadují speciální podpůrné konstrukce nebo výztuhy. Desky Skamotec vyřeší stavbu i izolaci. Snadno se ukotvují k podkladu, stačí je nařezat do požadovaného tvaru, s pomocí příslušného lepidla sestavit, následně celý povrch začistit a je hotovo. Ano, skutečně tak snadno! Zadáte-li práci odborné firmě, bude Vás stavba krbu na klíč stát až 3x více.

Nechte si poradit i pomoci
Láká vás vidina hořícího dřeva v krbu, jehož plamínky Vám vytvoří opravdovou pohodu domova? Mít doma krb je příjemná představa, ovšem jen v případě, kdy všechno funguje tak, jak má. Není proto od věci spolehnout se na pomoc české tradiční firmy ověřené spokojenými zákazníky, která vám nabízí nejen servis, ale i poradenství. Firma Komíny CZ Vám zajistí komplexní řešení.

stavba nerezoveho kominu

Odborný návrh komínu včetně výpočtu spalinové cesty. Samozřejmostí je i nabídka na montáž komínu. Zajištění vhodného a optimálního zdroje topení v podobě krbových kamen a vložek. Pro stavbu krbu svépomocí Vám dodá veškeré potřebné materiály včetně podrobných návodů.

Tak neváhejte, i Vy si můžete užívat hřejivé teplo domova!
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze