Vytápění domu

Vytápění krbem nebo krbovými kamny je příslibem tepla i něčeho navíc

Blíží se topná sezona a s ní i spousta otázek týkajících se vytápění našich domovů. Zatímco někteří mají jasno, jiní stále váhají, který způsob vytápění bude pro jejich domácnost tím nejlepším - a to jak z hlediska estetického, ekologického a samozřejmě i finančního.


Stále oblíbenější variantou je vytápění krbovými kamny. Vracíme se tak ke starým a ověřeným způsobům, jak domovu dodat teplo a zároveň své domácnosti přinášíme i něco navíc. Je to právě pohled do plápolajícího ohně, který můžete sledovat z pohodlí vašeho gauče a uklidňovat se tak sledováním šlehajících plamínků. A to je pohled, který nikdy neomrzí!

Kvalita je důležitá
Zavřete oči a představte si, jak sedíte uvelebeni v křesle nebo na pohovce, v ruce držíte hrneček s horkým čajem nebo oblíbenou kávou a sledujete hořící krbová kamna, ve kterém plamínky vesele poskakují. Určitě nám dáte za pravdu, že byste se podobnému výhledu nebránili, že? Jestliže vás zaujala představa vytápění domu krbovými kamny, pamatujte, že stěžejní roli zde hraje kvalita.

Krbova kamna Hark 105
Krbová kamna HARK 105 GT ECOplus

V současné době je možné vybírat mezi desítkami krbových kamen, které se liší nejen vzhledem, ale i velikostí, materiálem, funkcemi nebo cenou. Investice do kvalitních krbových kamen je investicí na dlouhá léta, proto vybírejte pečlivě, ať svému domovu dopřejete skutečně to nejlepší. Inspirujte se více než pestrým sortimentem na stránkách krby-fortell.cz, kde najdete kvalitu za rozumné peníze.

Nejlepší krbová kamna na trhu
Je nám jasné, že čím více možností máte, tím horší a těžší je si vybrat. Vždycky to tak bylo a pestrá nabídka vám výběr rozhodně neulehčuje. Chtěli bychom vám představit krbová kamna Hark pocházející z dílen německé firmy, která patří mezi přední evropské výrobce krbů a kamen. Jestliže pro sebe hledáte to nejlepší, právě jste to našli.
 
krbova kamna Hark 17
Krbová kamna HARK 17 NHGT ECOplus

Krbová kamna Hark se mohou pyšnit hned několika přednostmi, mezi něž patří například automatická regulace hoření bez elektrického proudu, velmi nízká spotřeba paliva s ohledem na přírodu, nízké emise nezatěžující životní prostředí či skutečnost, že sklo bude stále čisté a umožní vám tak sledovat hrající si plamínky ohně.

Sázka na vítěze
Pokud stále váháte a nemůžete si z rozmanité nabídky vybrat, pokusíme se vám vaše rozhodování ulehčit představením toho nejlepšího z nejlepších. Krbová kamna Hark 44 GT ECOplus jsou vítězem německého testu Stiftung Warentest, který je obdobou našeho D-testu. Z celkového počtu 12. modelů získala právě tato kamna to nejlepší hodnocení v kategoriích účinnost, ekologie, zpracování, kvalita, bezpečnost a obsluha. Krbová kamna Hark 44 GT ECOplus za sebou nechala všech jedenáct testovaných modelů a to s viditelným předstihem.

krbova kamna Hark 44
Krbová kamna HARK 44-5.3 GT ECOplus

Asi největší předností je systém ECOplus představující označení pro vzájemně sladěnou celkovou koncepci. Krbová kamna Hark mají atypické geometrie ohniště, speciální vedení spalin i vedení vzduchu pro spalování nebo atypickou vnitřní vyzdívku z bílé keramiky, která odpuzuje saze. Jako třešničku na dortu můžeme označit bezúdržbovou filtraci spalin.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze