Úvod

Záclonová kolejnička trochu jinak

Asi si řeknete, že se záclonovou kolejničkou se nedají dělat žádná kouzla. Je to prostě systém, který umožňuje, aby záclona visela před oknem a dalo se s ní pohybovat. V podstatě je toto tvrzení pravdivé až na to, že i se záclonovou kolejničkou si lze designově pohrát.


Nemám nyní na mysli hliníkové kolejničky, které jsou technickým systémem a které se někdy v interiéru přiznávají a někdy se zakrývají tak, aby v interiéru „nevystupovaly“. Mám na mysli klasické záclonové kolejničky, které má GARDINIA a ALUGARD v programu již více jak 60 let. Tyto kolejničky jsou v provedení jednodrážkovém, dvoudrážkovém a v provedení třídrážkovém, přičemž třetí drážka je určena k překrytí okrajů závěsů tak, aby závěs po jeho „zatažení“ vytvářel jednolitou plochu.

zaclonove kolejnicky

Pojďme si tedy ukázat, jak se dá z této klasické kolejničky v interiéru vytvořit zajímavý objekt. Jistě každý z nás viděl, nebo měl možnost vidět interiér nějakého zámku, nebo interiér z období dvacátých, či třicátých let, nebo dokonce moderní interiér hotelového pokoje nějakého skvělého hotelového řetězce. Ano to je přesně to, čím Vás chceme dnes inspirovat. Ne úplně se jedná o retro interiéry, ale určitě se jedná o typ interiéru, jehož majitel se nad jeho vzhledem zamýšlí. Taková záclonová kolejnička, která je ukryta za ozdobným štítem, vtiskne interiéru osobitý charakter.

ozdobny stit zaclonove kolejnicky

GARDINIA a ALUGARD přichází s ozdobnými štíty, které jsou vyrobeny z kvalitního certifikovaného dřeva a na jejichž výrobu je použita moderní technologie. Takto vyrobené ozdobné štíty se svým designem vracejí do 17. a 18. století a současně přinášejí moderní kombinaci dřeva s kovem. Ozdobný, dekorativní štít využívá prvků viktoriánského období, stejně jako decentní minimalistické tvary a formy současné doby. Tyto ozdobné štíty umožňují „dotažení“ vzhledu interiéru i například požitím pro zarámování zrcadla, obrazu, nebo pro ukrytí techniky rolety, plisé, nebo žaluzie.

zavesny system rolety

Ozdobné štíty záclonových kolejniček nejsou řešením pro každý interiér, ale zcela určitě svojí nevšedností obohatí takový interiér, jehož majitel usiluje o zvýraznění stylu.

Myslíte si, že by i Vašemu interiéru slušela záclonová kolejnička ukrytá za ozdobným štítem? Pak neváhejte a obraťte se na nás. Náš tým GARDINIA Vám určitě pomůže najít to správné řešení pro Váš obývací pokoj, nebo pro Vaši jídelnu, či ložnici.

Zavolejte nám na naši zelenou linku, nebo napište na gardinia@gardinia.cz. Uvidíte, že to společně zvládneme.

Záhoř R.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze