Úvod

Žaluzie jako ochrana nejen před sluncem

Standardním doplňkem našich oken, který slouží jako ochrana před sluncem, či zvědavými sousedy, jsou žaluzie. Regulace prostupu světla, pomocí naklápění lamel do libovolné polohy, nám dávají jistotu, že si do svého bytu pustíme tolik světla, kolik zrovna chceme.


Ovládání žaluzií je velice jednoduché. Pomocí kuličkového řetízku žaluzie nejen vytahujeme a stahujeme, ale i naklápíme. Široká škála barevného provedení, pak zaručuje i vhodné sladění s naším interiérem. Společnost SunWay nabízí kvalitní žaluzie značky Climax. Kvalitou výrobků jsme si jistí a tak je naše záruční doba prodloužena na 4 roky.

bambusove zaluzie Comfort

Horizontální žaluzie
Nejpoužívanějším typem žaluzií jsou horizontální žaluzie. Tento typ je nejoblíbenější mezi zákazníky především z důvodu snadné manipulace, plynule regulace světla a také kvůli příznivé pořizovací ceně. Lamely i nosiče jsou v mnoha barevných odstínech, například i v různých imitacích dřeva. Jako standard považuje společnost SunWay rovněž provedení domykatelné, neboli celostínící. Prostřihy v lamelách jsou provedeny tak, aby při úplném dovření neprosvítalo mezi prostřihem a páskou či silonem, světlo. V nabídce předního českého výrobce Climax jsou také dvě různé síly lamel a to 0,18mm a 0,21mm.

Plisé žaluzie
Plisé žaluzie jsou rovněž považovány za horizontální žaluzie, i když se jedná o trošku specifický prvek zastínění oken. Látka složená do „harmoniky“, stejně když jsme jako děti skládali papír. Ovládání tahem za spodní a horní profil. Tento způsob ovládání je velmi příjemný. Můžeme si zvolit, chceme li žaluzii vytáhnout ze shora dolů, či ze spoda nahoru. Můžeme tak do oken pustit světlo, aniž by na nás bylo vidět z ulice. Široký výběr látek pak dodá našemu interiéru úplně jiný rozměr. Jednoduchá manipulace, snadná údržba a rovněž příznivá pořizovací cena. Především tyto parametry osoví mnoho zákazníků a tak se plisé žaluzie stávají čím dál tím oblíbenější.

plise zaluzie se vzorem

Venkovní žaluzie
Tento typ žaluzií je nejúčinnější ochranou proti přehřátí interiéru. Tepelné záření zachytí již před našimi okny a nepustí je tak dovnitř. Možnost naklopení lamel nám však umožní, pustit si do interiéru kolik světla chceme. Venkovní žaluzie jsou u nových staveb jak rodinných domů, tak kancelářských budov, již standardem. Možnosti jejich ovládání jsou manuální pomocí zalamovací kliky v interiéru, tak mnohem komfortnější ovládání pomocí elektromotoru. Z motorického ovládání lze pak volit mezi ovládání za pomocí tlačítkového spínače (zpravidla u každého okna), případně pak ovládání za pomoci dálkového ovladače, kdy jedním ovladačem můžeme ovládat několik žaluzií najednou.

venkovni zaluzie Z-90 Noval

Společnost SunWay je dlouholetým dodavatelem a partnerem předního výrobce stínící techniky Climax. Na veškeré zboží nabízíme prodlouženou záruční dobu v délce 4 let. Motorizaci a elektropříslušenství dodáváme od společnosti Somfy, které poskytuje dokonce záruku v délce 5ti let. Pravidelná školení všech zaměstnanců zaručuje našim zákazníkům vždy aktuální informace a znalost problematiky v oboru stínící techniky. Přijďte se přesvědčit na naši vzorkovou prodejnu na drese: Horovo náměstí 1420/4, Praha 8-Ládví.

logo SunWay
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze