Úvod

Zámecký styl není žádné tabu

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaké by to asi bylo spočinout v neděli odpoledne v pohodlném, elegantním zlaceném sofa, nebo přijít do ložnice a ulehnout na barokní zdobenou postel jak vystřiženou ze zámeckého prospektu? Kouzelné? Snové? Romantické ale nepředstavitelné?


V žádném případě! Sny nemusejí být jen sny, ale mohou se stát realitou, a to díky retro nábytku. Nebojte se a zkuste to. :-)

tyrkysovy konzolovy stolek

Zámecké prvky v dnešním bytě? A proč ne?

Do šlechtických sídel nebo historických městských budov automaticky přiřazujeme honosné interiéry, zlacená sametová křesílka, okázalé dámské toaletky a další typicky zámecký nábytek. Ale proč jen tam? Také současný člověk je okouzlen možnostmi interiérů a fantazii se meze nekladou, zvlášť pokud je podpořena dobrým vkusem. Je ale vždy dobré obrátit se ty, kteří retro nábytku rozumí nejlépe.

krasne zamecke sofa

Dnešní moderní novostavbu nebo prostorný byt není problém kompletně zařídit v zámeckém stylu, zkombinovat jednotlivé retro kousky, zachovat vzdušnost, eleganci a přidat noblesu. Ale co když prostorem zrovna neoplýváme, ale nějaký ten zajímavý kousek bychom si stejně moc přáli? I tady lze najít řešení a vybrat jeden designový kousek, který místnost ozvláštní a na první pohled každého zaujme. Stačí třeba retro komoda ve světlém francouzském stylu, nebo barokní černá komoda a už máte dobový kousek, který v jednoduše zařízeném interiéru skvěle vynikne.

retro designova komoda

Retro je módní: co třeba dobové sofa?
Kvalitní mahagonové dřevo, potahová látka lákající k dotyku, propojení textilií s kůží, k tomu zlaté odstíny nebo kontrastní černobílá varianta a jemné i výraznější zdobné prvky. To vše je retro sofa... dobová lenoška lákající k posezení či decentnímu natáhnutí těla. Jeden pohled a tento kousek nábytku si zamilujete. Stále nevěříte? Dnešní trendy dovolují mnohé a moderní interiér si o vhodně umístěné sofa doslova říká!

zamecke cervenozlate sofa

Stolovat jako na zámku…

To už nemusí být jen pohádka, nabídka zámeckých jídelních židlí vás přesvědčí o opaku. Retro barokní židli můžete mít zlatou, černou, stříbrnou, bílou i v tlumených tónech. Měkké polstrování a drobné detaily udělají z retro židlí nepostradatelné společníky a z každého pokrmu společenskou událost.

zamecke jidelni zidle

Přesvědčte se sami na www.waterfall-products.cz nebo www.waterfall-furniture.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze