Úvod

Zastřešená pergola Vám zpříjemní léto

České léto dokáže být pěkně rozmarné. Jeden den nám lije jako z konve a druhý zase praží slunce, že se nedá vydržet venku. Počasí se sice nedá poručit, ale dá se na jeho rozmary vyzrát. Dík zastřešené pergole získáte příjemné zákoutí, kde můžete relaxovat pěkně ve stínu a v suchu po celou sezónu. Osvědčený materiál na zastřešení představuje polykarbonát.


Ochrana před rozmary počasí
Pokud toužíme po zastřešené pergole, máme několik možností. Nejrychlejší možnost představují rohože, například z bambusu, které se položí na nosnou konstrukci. Bohužel jejich životnost není příliš dlouhá. Nehledě na to, že Vás ochrání pouze před sluncem, nikoli před silnějším deštěm. Většina majitelů domů proto dává přednost polykarbonátu, který jim zajistí ochranu před rozmary počasí po mnoho dlouhých sezón. Toto řešení je ideální zejména pro klasické pergoly složené z trámů a latí.

polykarbonatove desky na tramech a latich

Polykarbonátu se nebojte

Polykarbonát se dodává ve formě desek. Přední dodavatel prosklívacích desek má v nabídce dva typy, a to PC trapézové desky WT s hladkým povrchem a PC trapézové desky SUNTUF s jemnou krupičkou na povrchu. Oba materiály jsou lehké a snadno se s nimi pracuje. Že nemáte s tímto materiálem žádné zkušenosti a máte obavu, abyste zastřešení úspěšně zvládli? Polykarbonátu se nemusíte bát. Chce to jen dodržet doporučené montážní zásady, jako je správný podkladní rošt, orientace UV filtrem proti slunci atd.

hlinikove profily pro trapezove desky

Montážní návod pro kutily 

Šikovní kutilové jistě nebudou chtít svěřit zastřešení řemeslníkům, ale pustí se do díla sami. Na to také dodavatel prosklívacích trapézových desek pamatuje a má proto na svých stránkách přehledný montážní postup. Skladování, přípravné práce, instalace, údržba, to vše v něm najdete.

hlinikove profily pro trapezove desky

Zastřešte si pergolu

Nedovolte počasí, aby Vám kazilo chvíle odpočinku, a zastřešte si pergolu. Veškerý materiál nakoupíte z pohodlí svého domova na www.zenit.cz. A na závěr ještě jedna zpráva, která potěší. Pokud si v e-shopu objednáte zboží v hodnotě 10 tisíc + DPH, máte dopravu zdarma. Když navíc využijete možnosti nákupu za speciální ceny akční nabídky, můžete ušetřit nemálo peněz.

ZENIT LOGO
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze