Úvod

Zdravý domov pro Vás a Vaše děti

Jistě jste se tím už sami setkali a určitě je jeden z Vašich blízkých těmito potížemi postižen: alergie. Za posledních dvacet let stoupl počet alergiků čtyřnásobně a v této době jich žije v České republice okolo dvou milionů.


Typů alergenů, které postihují tuto velkou část populace, je opravdu mnoho: počínaje pylovými alergiemi a konče alergiemi na různorodé plísně. I když by se mohlo zdát, že většina zdrojů těchto alergií na nás útočí venku - v otevřeném prostoru, dostane se bohužel i velká část alergenů dovnitř budov, ve kterých trávíme většinu času našeho života – tedy našich domovů.

Uvnitř našich domovů není ovšem vystaveni sebe samého kontaktu s alergeny nevyhnutelnou součástí našeho života, existují způsoby, jak si chránit naše zdraví a hlavně zdraví našich dětí. Jeden z nejefektivnějších a nejsnadnějších postupů je bezchybná izolace našich domů. Takovouto možnost nabízí například stříkaná izolační pěna ICYNENE®, která je v Česku právem nazývaná Chytrá izolace®.

Levné zateplení

Alergologové nás upozorňují na skutečnost, že příliš levné zateplení domu nám může zhoršit nebo vyvolat alergická onemocnění. Jestliže zateplením, novými výplněmi otvorů a nedostatečným větráním neprodyšně uzavřeme prostory našeho domu, tak tím vytvoříme ideální prostředí, ve kterém se mohou držet alergeny roztočů a plísní. V tomto uzavřeném a minimálně větraném prostoru se také koncentrují nejrůznější chemické látky a výpary.
I při nekvalitně provedené skladbě zateplení střešního pláště může dojít k tomu, že se v minerální vatě začne ukládat vlhkost, která znehodnotí vlastnosti tepelné izolace. Nově použitá tepelná izolace by měla vytvořit difúzně otevřený zateplovací systém, který umožní Vašemu domu dýchat.
 

 

V praxi se setkáváme s tím, že u nově zateplených budov klasickými izolacemi vznikají na povrchu vnitřních omítek plísně. Je to zapříčiněno neprodyšností pláště budovy a nedostatečným větráním prostor budovy. U Chytré izolace® je zajištěna prodyšnost pláště budovy a tím zamezení vzniku plísní.

Při nekvalitně provedené skladbě zateplení střešního pláště může dojít k tomu, že se v minerální vatě začne ukládat vlhkost, která znehodnotí vlastnosti tepelné izolace.

Co je Chytrá izolace®
Pro difúzně otevřený zateplovací systém můžeme použít stříkanou měkkou izolační pěnu.
 

Chytrá izolace® je stříkaná izolační pěna vyrobená na vodní bázi, která přispěje k ochraně Vašeho zdraví a v neposlední řadě Vám ušetří peníze za vytápění a chlazení Vašeho domu.
Tato pěna po nastříkání expanduje a vytvoří tak úplně kompaktní, vzduchotěsnou, nenasákavou ale také prodyšnou, difúzně otevřenou tepelně izolační vrstvu.Výhodou této izolační pěny je také to, že velice pevně přilne na jakýkoli povrch stavebních konstrukcí.

 

Chytrá izolace® má tyto jedinečné vlastnosti

  • zdravotní nezávadnost

  • zabraňuje tvorbě plísní

  • šetrnost k životnímu prostředí

  • eliminuje vznik tepelných mostů

  • vynikající zvuková pohltivost

Nechte si poradit
Vhodný výběr tepelné izolace Vám pomůže vytvořit zdravé a příjemné prostředí Vašeho domu. Při výběru izolace se obraťte s dotazy na odborné firmy. Naši poradci zateplování Vám rádi podají potřebné informace a navrhnou vhodný izolační materiál, který je prospěšný pro Vaše zdraví.

Více informací a videoukázky –
www.chytraizolace.cz

Seriál: Zateplení domu

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze