Úvod

Změna dodavatele plynu krok za krokem

Bojíte se, že změna dodavatele přináší nepříjemnou byrokracii a úspora vám za to nestojí? Změnu smlouvy za vás vyřídí nová společnost a doporučí i nejvýhodnější produkt pro vaši peněženku. Na co si dát pozor a které dokumenty budete potřebovat? Připravili jsme pro vás jednoduchého průvodce.


1. Přepisem změníte jen dodavatele, distributor zůstane stejný

Cena plynu se skládá z regulované a neregulované části. Do regulované složky patří cena za přepravu a distribuci plynu, a také poplatek za služby státního operátora trhu. Tuto cenu nemůže konečný zákazník nijak ovlivnit. Distribuční část jde za provozovatelem plynové soustavy v místě vašeho bydliště.
Co naopak ovlivnit můžete, je cena za odebraný plyn a poplatky s tím spojené. Každý dodavatel má jinou obchodní strategii a konkurenční prostředí vytváří tlak na cenu. I když se tedy výsledná faktura bude skládat z distribuční části jiné společnosti, bude vám chodit pouze jedna faktura od konečného dodavatele. Vyúčtování si už společnosti vyřeší mezi sebou.

2. Připravte si vaší současnou smlouvu a stav plynoměru

Nový dodavatel vyřídí přepis za vás. Stačí mu udělit plnou moc a připojit platnou smlouvu nebo poslední fakturu za plyn. Nezapomeňte také na aktuální stav plynoměru, od kterého se bude u nového dodavatele fakturovat. Většinou vám bude stačit i samoodečet plynoměru.

aktualni stav plynomeru

3. Nechte si doporučit vhodný produkt

Konkurenční prostředí nutí dodavatele plynu připravovat zákaznicky zajímavé produkty, které obsahují nízké paušální poplatky a další bonusy. Nechte si zpracovat nabídku na nejlevnější plyn přímo u dodavatele. Záleží i na tom, jestli plynem vytápíte, nebo ohříváte vodu. Pro výpočet spotřeby si nezapomeňte vzít několik posledních faktur.

4. Zajímejte se o garanci nejnižší ceny

Společnost Centropol nabízí službu garance, která pružně reaguje na vývoj ceny plynu ve vašem regionu. Pokud dojde k snížení ceny u jiného dodavatele, Centropol tuto cenu dorovná. Neděje se tak jen proti ceníkovým nabídkám, ale i v průběhu roku. Zákazník má tedy vždy jistotu, že při srovnání cen plynu s dominantním dodavatelem, ušetří až 12 % na ceně za plyn.

5. S plynem můžete přepsat i elektřinu a dokonce i svůj mobilní tarif

Budete tak komunikovat vždy jen s jedním dodavatelem a ušetříte další zajímavé peníze. Nechte si zdarma zpracovat nabídku, abyste okamžitě věděli, kolik můžete ušetřit. Pokud chcete, můžete si cenové srovnání vyzkoušet i sami prostřednictvím některé kalkulačky plynu.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze