Úvod

Znáte výhody podlahového topení?

Podlahové vytápění patří mezi velice oblíbené způsoby vytápění, neboť jeho instalace podstatně zvyšuje náš komfort bydlení, a zároveň významně přispívá ke zvyšování úspor nákladů na vytápění. Výše těchto úspor je ještě markantnější, pokud vytápění domu zajišťuje tepelné čerpadlo.


Podlahové topení zvyšuje kvalitu bydlení
Podlahové topení patří mezi osvědčená řešení, jak zajistit vytápění v domě. Jeho výhod využívali lidé ještě v dobách před naším letopočtem. Od té doby se samozřejmě díky využití moderních technologií podařilo dovést tento systém k dokonalosti. Hlavními výhodami podlahového topení je pocit příjemně teplých nohou. Podlaha vytápěná tímto způsobem nestudí. Z hlediska úspor nákladů na vytápění je však důležitý především fakt, že k dosažení příjemně teplého klimatu v místnosti ve srovnání s ostatními způsoby vytápění stačí vytopení objektu na nižší teplotu.


Podlahové vytápění pro rodinné domy všech typů
Na trhu se samozřejmě setkáme s mnoha dodavateli podlahového topení. Podlahové vytápění Getasystem lze použít pro vytápění rodinných domů všech typů. Jedná se o první systém podlahového vytápění navržený speciálně pro domy s tepelným čerpadlem.

Tepelné čerpadlo pomůže snížit náklady na vytápění
Proč právě pro domy s tepelným čerpadlem? Tepelná čerpadla představují zdroje tzv. alternativního vytápění, která umožňují ušetřit významnou část nákladů na provoz domácnosti. Podlahové topení ve spojení s tepelným čerpadlem umožňuje zvýšit úsporu nákladů na vytápění. Instalace tepelného čerpadla přináší i další výhody, jako je například nezávislost na dodávkách paliv. Kromě vytápění lze tepelné čerpadlo využít také k ochlazování místností, což se v létě významně projeví ve snížení nákladů na klimatizaci.


Jaké tepelné čerpadlo je ideální pro Váš dům?
Tepelná čerpadla pracují na principu využití rozdílných teplot v různých vrstvách země, vody a vzduchu. Rozeznáváme tepelná čerpadla čtyř typů, a to voda-vzduch, voda-voda, země-voda a vzduch vzduch, přičemž první složka názvu udává zdroj tepla, zatímco druhá teplosměnné médium. Že nevíte, který typ tepelného čerpadla je vhodný pro Váš dům? Na stránkách společnosti IVT najdete původce, osvědčeného dodavatele spolehlivých švédských čerpadel, najdete praktického průvodce výběrem tepelného čerpadla, který Vám pomůže nalézt optimální řešení.

Využijte výhod podlahové topení
Spojte výhody vysoce komfortního podlahového vytápění s využitím tepelného čerpadla a dosáhněte co nejvyšších úspor na provoz Vašeho domu. Více informací o podlahovém topení najdete na www.getasystem.cz a o tepelných čerpadlech, zdrojích levné a nezávislé energie, na www.cerpadla-ivt.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze