Úvod

Nový kompozitní dřez – výhody nerezu a granitu v jednom

Po době smaltované přišla doba nerezová, tu vystřídala doba granitová, a nyní konečně přichází doba kompozitní. Ano, je řeč o používaných nástrojích, omezili jsme se však pouze na část kuchyňského vybavení – na dřezy. Antibakteriální dřezy z kompozitních materiálů v sobě spojují neobyčejné množství výhod.


Nesmrtelný dřez
V kuchyni, jak známo, se vše točí kolem dřezu. Mycí centrum je středem přípravy pokrmů, stejně jako následného úklidu. Dřezy nepřipravila o práci ani kuchyňská průmyslová revoluce konce 20. století, která se zasloužila o zavedení myčky nádobí do kuchyně. Poté, co odezněla vlna smaltovaných dřezů, většina majitelů kuchyní volí mezi cenově dostupným dřezem z nerezu a vzhledově atraktivním, o to však dražším granitovým dřezem. Kompromisní řešení přináší nový kompozitní dřez, který v sobě spojuje výhody obou výše popsaných rivalů. 

              

Nezvykle přitažlivý kompromis
Kompozitní dřezy
, které se vyrábějí moderní a pokrokovou technologií SMC (Sheet Molding Compound), nejsou o mnoho dražší než nerezové dřezy, a svými vlastnostmi se prakticky neliší od granitových dřezů. Cenová dostupnost a moderní design z nich činí atraktivní alternativu mezi levnějšími nerezovými a dražšími granitovými dřezy. 

               

Přednosti kompozitních dřezů
A jaké jsou hlavní přednosti kompozitních dřezů? Jsou robustní a splňují i ty nejnáročnější požadavky na pevnost. Pád těžkých předmětů je nepoškodí. Vyznačují se teplotní stálostí, odolností vůči čisticím prostředkům, i teplotním šokům. Ani horký olej, ani agresivní kyseliny, dokonce ani zapálená cigareta povrch nemůže povrch kompozitního dřezu poškodit. Kompozitní dřezy jsou odolné vůči poškrábání a velice snadné na údržbu. Jejich povrch je antibakteriální a neobyčejně příjemný na dotek.

              

Slaďte svůj dřez s kuchyní
Největším výrobcem kompozitních dřezů distribuovaných v České Republice je firma Poalgi, která vedle standardní možnosti výběru z 16 barevných provedeních jako jediná nabízí možnost vyrobit dřez v libovolné barvě. Stačí jen dodat vzorek (například odřezek kuchyňské linky) a Poalgi Vám vyrobí dřez v barvě vzorku, a to ve lhůtě do 4 týdnů. Pořiďte si dřez vyrobený podle nejnovějších technologií a slaďte ho se svou kuchyní. Více na www.poalgi.cz.

www.poalgi.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze