Rekonstrukce domu krok za krokem

Bourací práce a zásady bezpečného bourání

V případě, že Vám stávající dispozice domu nevyhovují, neoddělitelnou součást rekonstrukce představují bourací práce. Abyste předešli škodám na zdraví, životě a majetku, je třeba dodržet zásady bezpečného bourání.


Bourání jako součást rekonstrukce
Pokud Vám současné dispozice domu nevyhovují, přichází na řadu bourací práce. Stavba nové příčky není náročná, když místo tradičního procesu mokrého zdění použijete sádrokarton. V našem případě rekonstrukce jsme částečně zbourali příčku v kuchyni, abychom mohli tuto místnost propojit s vedlejší, a získat tak více prostoru, vznikne nám tedy moderní propojení obývacího pokoje s kuchyní. Naopak obývací část byla poměrně velká, tak jsme se rozhodli přidat příčku a vzniknul nám nový pokoj. V budoucnu tedy dětský pokoj.


Bourání příčky v koupelně
I v případě koupelny jsme se rozhodli pro bourání, namísto odděleného wc s koupelnou nám vznikla jednotná plocha, která bude nabízet větší prostor.


Bourání jako stavební práce
Bourání je velmi stavební namáhavá práce, které se většina firem snaží vyhnout, a pokud ne, většinou Vám naúčtují nemalé částky. Mnohem lepší řešení proto představuje poptat se po zručném řemeslníkovi. V případě, že dáte přednost bourání svépomocí, je nutno dodržet zásady bezpečného bourání. Hlavní nářadí, které se používá při bourání, je bourací kladivo.


Zásady bezpečného bourání
Zásady bezpečného bourání pomáhají předcházet škodám na zdraví, životě a majetku. My jsme pro Vás shrnuli ty nejdůležitější:
  • Před bouráním se ujistěte, zda v případě zbourání příčky nehrozí její narušení.Toto posouzení provádí statik.
  • Bourání je prašná práce, a proto z důvodu ochrany vždy používejte ochranné pomůcky, především ochranné brýle a roušky.
  • Před zahájením bouracích prací raději odpojte elektriku.
  • Dále si ověřte, zda v blízkosti nejsou rozvody elektroinstalace nebo vody.
  • K odvozu suti je třeba předem zajistit kontejner.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze