Úvod

Chtějte víc než domácí telefon

Při návrhu nebo zařizování domu je komunikace mezi vstupem nebo brankou a obyvateli jednou z posledních věcí, na které si zadavatel vzpomene. Do svého moderního domu z 21. stolení potom dostane obyčejný zvonek nebo jednoduchý domovní telefon, které pamatují století páry. Dalších 30 let, po které bude majiteli dům sloužit, tak bude běhat z patra ke dveřím jen proto, aby otevřel svým dětem, vracejícím se ze školy.


Dveřní interkom je přitom věc, která může zjednodušit a zpříjemnit život v domě a udělat dobrý dojem na příchozí. Komunikátory 2N® Helios IP Vario splňují oba tyto požadavky. Jednotka u dveří nebo brány skrývá jedno či více tlačítek zvonku i citlivou kameru s HD rozlišením. Tam, kde je to vhodné, může přibýt i číselná klávesnice pro zadávání vstupního kódu nebo čtečka čipů pro vstup bez použití klíčů.

2N intercoms

Využití kamery u dveřního telefonu je dnes téměř samozřejmostí. Vidět, kdo přichází ještě před otevřením, poskytuje pocit bezpečí. O tom, co je vidět, rozhoduje nejen kvalita a citlivost kamery, ale také vnitřní zobrazovací jednotka. Nejlevnější interkomy ze supermarketů mají i dnes malou obrazovku, vestavěnou do telefonu, na které není skoro nic vidět. Moderní komunikátory poskytují daleko více možností.

IndoorTouch_v dome

Elegantní vnitřní dotykový panel 2N®IndoorTouch má intuitivní ovládání. Displej panelu zobrazuje, kdo právě stojí před dveřmi. Zobrazuje zmeškané hovory a umí nastavit stav „Nerušit“. Hovor s návštěvou či sousedem se spustí jediným dotykem, stejně jako odemčení dveří či rozsvícení světla na chodbě nebo ve vstupní hale.

Pro dům s více byty nebo dvougenerační domek je vhodné vybrat dveřní komunikátor s více tlačítky. Zásilková služba nebo návštěva tak bude zvonit u správného příjemce. Komunikátory 2N Helios IP od české firmy 2N mají celou řadu variant a přídavných modulů, díky kterým je lze vybavit na míru každému domu. Lze je také propojit se zabezpečovacími a kamerovými systémy.

Pro více informací o moderních komunikátorech navštivte webové stránky společnosti 2N.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze