Úvod

Co je to inteligentní elektroinstalace?

Inteligentní elektroinstalace představuje sofistikované řešení, jak pohodlně ovládat veškeré zařízení v moderní domácnosti. Od regulace systému vytápění a klimatizace, přes řízení elektrospotřebičů či osvětlení, až po zabezpečení objektu a ovládání prvků stínící techniky.


Optimální řešení pro moderní dům
V dnešní době už nepředstavuje dům pouze čtyři stěny, jednu lampu a televizi. Přibyla nejen spousta elektrospotřebičů, ale i nových systémů určených k zabezpečení, řízení a zajištění vyššího pohodlí domova. Zcela paradoxně může být ovládání moderní domácnosti poněkud nepohodlné. Provoz moderní domácnosti je totiž spojen s nutností ovládání mnoha prvků z různých ovládacích míst. Problematické je rovněž velké množství vodičů společně s velice složitou elektroinstalací. Inteligentní elektroinstalace umožňuje zoptimalizovat ovládání všech prvků, které jsou součástí moderní domácnosti.


Jednoduchost, komfort a bezpečnost
Instalace inteligentní elektroinstalace v domě je zárukou jednoduchosti a vysokého komfortu ovládání. Vytápění, osvětlení, chlazení, to jsou jen základní funkce, které můžete regulovat podle svých individuálních potřeb z jednoho místa. A nesmíme zapomenout ani na bezpečnost. Vzhledem k tomu, že svou domácnost můžete řídit z libovolného místa na světě (například, když jste na dovolené, tak se u Vás doma rozsvěcejí světla, zatahují žaluzie, atd.), odradí inteligentní elektroinstalace cizí osoby od pokusů o vniknutí do domu. Jak vidíte, inteligentní elektroinstalace toho umí opravdu hodně, a proto se jí budeme blíže věnovat v dalších článcích a především v našem projektu Rekonstrukce domu krok za krokem.



Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze