Úvod

Dřevěný interiér se těší velké oblibě

Víte, proč se interiéry ze dřeva těší nekonečné oblibě? Protože krása dřevěného interiéru je nedostižná. Žádný jiný materiál nedokáže naplnit místnost takovou pohodou jako právě dřevo.


Dřevo v interiéru
Dřevo je tradiční přírodní materiál, který nikdy neupadl v zapomnění. Hlavním důvodem jeho obliby je krásný přírodní vzhled, díky němuž dokáže naplnit každý interiér vskutku jedinečnou atmosférou. Ve společnosti dřeva se cítíme nadmíru příjemně, ať už ho použijeme v kuchyni, ložnici, či koupelně. Dřevo je vysoce variabilní materiál, který lze použít takřka na všechny části interiéru, stropem počínaje a dřevěnou podlahou konče. Další nespornou předností dřeva je ekologičnost a zdravotní nezávadnost.


Ve spojení s ostatními materiály vynikne
Svůj interiér můžeme pojmout buď jako celodřevěný, anebo nechat vyniknout krásu dřeva v kombinaci s ostatními přírodními materiály. V moderních i tradičních interiérech se s oblibou používá spojení dřeva s kovem či sklem, ale také s materiály, které jsou se dřevem příbuzné, jako je ratan, proutí, anebo bambus. Nábytek a doplňky z těchto materiálů ratanu či proutí dřevěný interiér příjemně zvelebí, a zároveň odlehčí.


Harmonický a vyvážený interiér
Pokud má být krása dřevěného interiéru dovedena k dokonalosti, měly by spolu jednotlivé části vybavení, tedy nábytek, podlaha, dveře, schodiště a další, spolu ladit. Zvolit můžeme buď stejný odstín přírodního dřeva, anebo použít dva (maximálně tři) různé odstíny, například světlé dřevo a bílý lak. Designová shoda je zárukou harmonického a vyváženého interiéru, tedy i dřevěného.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze