Úvod

Jak zvolit hloubku nafukovacího bazénu?

Léto je sice zatím v nedohlednu, právě teď je ale ten nejlepší čas na výběr bazénu. Chcete se i vy v létě koupat v bazénu na vlastní zahradě? Máte nejvyšší čas pustit se do výběru bazénu.


Ne každý má kolem domu ohromnou zahradu, která umožňuje zapustit do země bazén větších rozměrů. Někteří z nás si musí vystačit s menším nadzemním nafukovacím bazénem. Jak ho vybrat, abyste se v něm osvěžili i během těch nejparnějších letních dnů?

Nafukovací bazén se hodí pro celou rodinu


Nafukovací bazény patří mezi ty dostupnější. Jsou jednoduché na instalaci a nijak výrazně nezatíží ani váš rozpočet. Ve srovnání se zapuštěnými bazény jsou finančně méně náročné. Navíc nejsou tak náročné ani na úpravu terénu. Ten stačí vyrovnat a zbavit ostrých kamínků, které by fólii mohly protrhnout.

Víte, že nafukovací bazény se i snadno zazimují?
Stačí je vypustit, vyfouknout a uskladnit. Příští sezónu klidně mohou stát na jiném místě.

Na velikosti záleží


Chcete velký nebo malý bazén? Rozměr je závislý na vašich finančních a prostorových možnostech. Na malé zahrady je vhodný spíš kulatý bazén menších rozměrů. Jeho nevýhodou je fakt, že si v něm asi moc nezaplavete. Na druhou stranu se aspoň máte kde osvěžit.

Pokud vám to ale možnosti dovolí, sáhněte po bazénu s větším poloměrem. V něm už tělo trochu protáhnete. Navíc se do něj vejde víc lidí.

Mělký nebo hluboký?


Zásadní je to, kdo se v něm bude koupat. Vybíráte bazén pro malé děti? Pak sáhněte po mělkém bazénu s nafukovacím lemem. Když se v něm budou koupat i dospělí, je na místě zvolit hlubší bazén.

•    Pro malé děti je ideální maximální hloubka zhruba 60 cm.
•    Pro ty větší už můžete pořídit bazén s hloubkou okolo 1 metru.
•    Chcete si v bazénu i trochu zaplavat? Pak volte bazén s hloubkou 1,2-1,5 metru.

Náš tip: Bazén s nafukovacím lemem je skvělou volbou i na chalupu. Snadno ho postavíte a zase složíte. Nemusí tam stát celé léto, tedy i v době, kdy tam nebudete.




Jakou vybrat k nafukovacímu bazénu filtraci?


Na vhodně zvolené filtraci závisí čistota vody v bazénu. Pro menší bazény postačí často kartušová filtrace, pro ty větší už je lepší písková filtrace. Při jejím výběru nezapomeňte vzít v potaz velikost bazénu, její výkon trochu navyšte. V žádném případě nekupujte slabší filtraci.

Víte, jak výkon vypočítat?
Objem bazénu vydělte čtyřmi a máte objem čerpadla v kubíkách. Výkon čerpadla by měl být stejný nebo vyšší než vypočtené číslo.

Náš tip: Chcete mít jistotu, že máte k bazénu vše, co potřebujete? Pak vybírejte z kompletních bazénových setů, které kromě samotného nafukovacího bazénu obsahují také filtraci, schůdky, krycí plachtu i podložku pod bazén.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze