Úvod

Japonské stěny - zastíní, rozdělí, zkrášlí

Hledáte originální okenní zástěnu, anebo způsob, jak elegantně rozdělit svůj interiér? Pořiďte si domů exotické japonské stěny, které dle Vašeho přání zastíní, rozdělí a zkrášlí Váš domov!


Pro velké i menší prostory
Japonské stěny představují optimální řešení pro všechny, kteří touží po vkusném a efektivním zastínění oken, estetickém způsobu rozčlenění prostoru, nebo po atraktivním a exotickém doplňku moderního interiéru. Za svou rostoucí oblibu vděčí tento rafinovaný zařizovací prvek především svému nadčasovému designu, značné variabilitě provedení, stejně jako rychlé montáži a komfortní obsluze. 

Japonské stěny nachází své uplatnění, jak v hodně, tak i méně velkorysých bytových prostorách. Ve větších místnostech se spolehlivě postarají o jejich zútulnění, v malých bytech přispějí k vytvoření zdánlivě nemožného, a to jedné místnost navíc. Tou může být například druhý dětský pokoj, anebo pracovna v obývacím pokoji. 

Jedinou podmínkou instalace japonských stěn (pokud jde o zastínění oken) je nutnost mít vedle okenního výklenku prostor minimálně o velikosti šíře jednoho panelu. Jestliže tento prostor máte k dispozici, pak můžete přemýšlet o tom, z jakého materiálu si stěny pořídíte. Velmi módní je bambus, rákos, nebo rýžový papír, tedy materiály typické pro asijskou oblast. Své nezastupitelné místo zde mají také plasty, a to z nejen z důvodu jejich snadné údržby, ale také pro jejich zajímavý design. Neméně rozšířené jsou textilní stěny, které lze běžně prát. 



Technické a praktické otázky
Konstrukce japonských stěn není nikterak komplikovaná. Skládá se z několika posuvných panelů se stínícím materiálem, které jsou umístěné na vodící liště. Systém se ovládá buď tahem, nebo, stejně jako je tomu v případě vertikálních žaluzií, pomocí provázku, případně tyče. 

Tip: Pokud patří dekorování interiérů mezi Vaše koníčky, můžete si pořídit několik panelů v různých designech, které budete obměňovat dle libosti. Pak například v letním období zkrášlíte své stěny pestrými květinovými motivy, a v zimě je pro změnu nahradíte třeba modrými sněhovými vločkami. 

A na kolik Vás japonské stěny vyjdou? Jak správně tušíte, luxusní doplněk interiéru nemůže být laciný, přesto nemusí být jejich cena vždy omračující. Záleží na tom, pro který druh, typ a značku se rozhodnete. Ty nejlevnější pořídíte již od 1400 Kč za metr. Zde si stačí jen přesně změřit prostor, abyste věděli, kolik panelů budete potřebovat. Na rozdíl od závěsů či záclon zde nemusíte počítat s rezervou na řasení.

Seriál: Stínící technika

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze