Stínící technika

Moderní pergoly

Znáte snad nějaký příjemnější způsob trávení návštěvy, než je posezení na čerstvém vzduchu s výhledem do zeleně? Pořiďte si na zahradu zastřešenou pergolu! Pod pergolou můžete zdravě a pohodlně relaxovat, aniž by Vás přitom rušilo ostré slunce, nebo déšť.


Klidné zákoutí
Máte krásnou zahradu? Pak nám jistě dáte za pravdu, že by byla věčná škoda, schovávat se doma jen proto, že se obáváte možného spálení žhavým sluníčkem, nebo toho, že by Vám naopak dešťová přeháňka narušila průběh jinak zdařilé zahradní oslavy. Pokud si pořídíte zastřešenou pergolu, elegantně zvětšíte obytný prostor svého domu. Získáte příjemné zákoutí, kde můžete sedět a odpočívat s časopisem v ruce, slunit se, anebo podávat čaj o páté, či pořádat grilovací party. Moderní hliníkové pergoly jsou lehké a snadno sestavitelné. Jakmile pergolu zkonstruujete, stačí pod ni nastěhovat zahradní nábytek a několik květináčů osázených barevnými květinami a krásné zákoutí je na světě. Zahradní pergola poskytne ochranu nejen Vám, ale i zahradnímu nábytku. Díky její přítomnosti nebudete muset schovávat sedáky, kdykoli se na obloze ukážou šedivé mraky.  

Náš tip: Nechte obrůst svou pergolu popínavými růžemi a umístěte pod ni zahradní krb. Pozor ale, připravte se na to, že se k Vám pak návštěvy jen pohrnou a nikomu se nebude chtít tuto chráněnou oázu klidu opustit.
 
Zapomeňte na starosti
Jako majitelé hliníkové pergoly jistě oceníte, že vyžadují pouze minimální, takřka nulovou údržbu, takže se můžete bezstarostně věnovat péči o jiné části zahrady. Další výhoda tohoto druhu pergol spočívá v tom, že propouštějí velké množství světla. Jako výplň hliníkové konstrukce se používá například makrolon. Vaše pohodlí tudíž není vykompenzováno nedostatkem denního světla.
Pergoly mohou dobře posloužit i jako dělící prvky jednotlivých částí zahrady. Umožňují nenucené oddělení pracovního koutu zahrady od toho reprezentativního.  
Pod pergolou může najít své útočiště také Váš čtyřkolový miláček. Na jeho karoserii zde nebude pražit přímé slunce, ani dopadat kapky dešťové vody, ani ji nepoškodí případné krupobití. V sezóně může střecha pergoly poskytnout útočiště i jiným dopravním prostředkům, jako je motorka, skútr, anebo jízdní kolo.
Jak vidíte, instalace jednoduché hliníkové konstrukce s výplní Vám dovolí zapomenout na spoustu starostí.

Zahradě i domu na míru
Při realizaci pergoly je důležité, aby přirozeně dotvářela vnější prostředí domu a přilehlé zahrady. Jestliže jste se rozhodli, že na svou zahradu či terasu nainstalujete tento oblíbený stínící prvek, měli byste se obrátit na flexibilního dodavatele, který dokáže vyhovět Vašim individuálním požadavkům ohledně barvy, prostředí a provedení umístění. Velký výběr barevných odstínů nabízí například výrobce stínící techniky firma Batima .Pokud budete věnovat patřičnou pozornost výše uvedeným vlastnostem, můžete se v budoucnu pochlubit stylovou pergolou vyrobenou Vašemu domu i zahradě pěkně na míru.

Seriál: Zastínění domu
Seriál: Stínící technika

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze