Úvod

Krásná japonská vrba se nedá v zahradě přehlédnout

Japonská vrba Hakuro Nishiki přes svůj exotický původ patří mezi oblíbené rostliny také v našich podmínkách. Je poměrně nenáročná na pěstování a příjemně oživí Vaše vodní zahradní zákoutí.


Atraktivní dřevina
Japonská vrba si dobyla srdce mnoha majitelů zahrad. Není se čemu divit. Nejenže se pyšní krásným vzhledem, ale také je poměrně nenáročná na pěstování. Poblíž vodního zdroje v písčitohlinité půdě a ve společnosti slunečních paprsků náramně prosperuje také v našich podmínkách. Japonská vrba Vás na první pohled zaujme bílým až narůžovělým mramorováním, které zdobí její zelené lístky. Pokud se rozhodneme, že ji budeme pěstovat, máme na výběr ze dvou stylů. Buďto zvolíme liberální styl a svou vrbu necháme volně keřovitě růst, anebo ji naroubujeme na kmínek. Pak je z ní milý elegantní stromek.

Udržovaný stromek
Pokud se rozhodneme pro druhou z uvedených variant, pak je třeba věnovat vrbě trochu času. Předně tvar korunky je třeba formovat. Řez se provádí na začátku března. Po odkvětu bychom měli zkrátit všechny výhony. Stromek průběžně prořezáváme po celé vegetační období, dokud nezazimujeme zahradu a nedopřejeme jí zimní spánek. 

Foto: murmuringtrees.blogspot.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze