Úvod

Letošní ocenění Holzbaupreis získal RD Rýmařov

Mnohaletá tradice, osvědčená kvalita, vynikající reference. Trojice důvodů, proč se generálním dodavatelem moderního konferenčního centra GreenWell v rakouském Stollhofu stal přední český dodavatel dřevostaveb, společnost RD Rýmařov. A jak tento projekt dopadl? Nejlépe jak mohl, udělením prestižní ceny rakouských architektů Holzbaupreis 2014.


Nevšední komplex originálních budov
Rakušané jsou známí svou úctou k přírodě, poctivému řemeslu a tradicím. Respektují ráz své krásné krajiny, který nechtějí ničím narušit, a zároveň s oblibou využívají moderních technologií. Obojí se podařilo mistrně spojit v projektu konferenčního centra GreenWell ve Stollhofu. Ten však nebyl dílem rakouských, nýbrž českých poctivých řemeslníků z RD Rýmařov, kteří ve spolupráci s rakouským architektem Christianem Prasserem vytvořili nevšední komplex originálních budov, jenž je nyní přirozenou součástí přírodního parku Hohe Wand. Jen pro zajímavost, konferenční centrum Greenwell se rozprostírá na zastavěné ploše 10.184 m2. Proč se ale naši sousedé rozhodli právě pro tuto českou firmu?

konferencni centrum Greenwell

Proč RD Rýmnařov? Důvodů bylo několik:
• jako výchozí stavební materiál bylo určeno dřevo
• bylo třeba najít osvědčeného dodavatele, který je známý kvalitou svých konstrukcí a vyžitím
  moderních technologií
• kvalitu bylo zapotřebí potvrdit dobrými referencemi - právě na základě kladných referencí
  v celé Evropě byla zvolena za generálního dodavatele celého projektu česká firma
  RD Rýmařov, která během realizace usilovala o maximální využití standardních
  rýmařovských konstrukcí dřevostaveb

konferencni centrum Greenwell
Jak se ukázalo, Rakušané učinili šťastnou volbu. Od svého dokončení na podzim 2012 sklízí jedinečný projekt konferenčního centra GreenWell samé úspěchy.

oceneni rakouskych architektu Holzbaupreis 2014


Odkaz dějinám rakouské architektury
Centrum chválí jak uznávaní architekti, tak i nadšení uživatelé jeho prostor. Architektu Christianu Prasserovi a firmě RD Rýmařov se podařilo vytvořit naprosto unikátní konferenční centrum, které se navždy zapíše do dějin rakouské architektury. Krása centra GreenWell tkví ve spojení menších hrázděných budov citlivě zasazených do přírodního parku Hohe Wand, jehož součástí jsou původní panské budovy a zámeček.

konferencni centrum Greenwell
Půdorysy lichoběžníkového tvaru, dřevěné stěny, střecha s bílým nátěrem a modřínové rošty lemující široké chodby představují neobyčejně inspirující prostředí.

Dřevostavby pro každého
Nejsou to však jen luxusní objekty, co firma vytváří. Za dobu svého 40letého působení na trhu postavila více než 22 tisíc rodinných domů pro běžné rodiny. I za ty získala spoustu ocenění. V poslední době nejvíce roste právě poptávka po kvalitních dřevostavbách za příznivé ceny. Mezi nejoblíbenější z nich patří rodinný dům KUBIS, který umožňuje dopřát si vlastní bydlení v rodinném domě za méně než 2 miliony korun.

Pokud také sníte o novém krásném domově prosyceném vůní dřeva, vyžádejte si pro inspiraci katalog zdarma.
logo RD Rymarov
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze