Úvod

Náš robotický vysavač se jmenuje Roomba!

Zaujali Vás robotické vysavače, váháte však s jejich pořízením? Nechce se Vám věřit, co všechno dokážou? Rádi se s Vámi podělíme o naše osobní zkušenosti!


Miláček Roomba
O robotických vysavačích jakožto členech moderní domácnosti jsme toho napsali již mnoho. Nyní Vám přinášíme osobní zkušenost, a to s irobotem Roomba 555. Způsob obsluhy je velmi jednoduchý, což ocení zejména ti z nás, kdo nejsou technicky zaměření. Po stisknutí tlačítka CLEAN (čistit) se dá robot do práce. Spolehlivě vysaje všechen prach, špínu, drobky, lidské vlasy i zvířecí chlupy.
Největší předností modelů Roomba jsou dva kartáče, které se otáčí protiběžně proti sobě. Tyto kartáče jsou navíc doplněny úzkou silikonovou štěrbinou těsně nad zemí, která vysaje to, co kartáče mechanicky neposbírají. Díky tomu se může Roomba pochlubit (vzhledem ke svému malému motoru) mimořádně vysokou účinností sacího efektu. 
S tak efektivním čistícím mechanismem se u jiných výrobců nesetkáte. 

     

Chytrý robot
Když Roomba dokončí úklid, na zemi proto nezůstane ani smítko, dokonce ani zašlapaná špína. Během úklidu svým speciálním senzorem vyhodnocuje nejvíce špinavá místa, která opakovaně přejíždí. Dostane se pod většinu druhů pohovek a skříněk. Automaticky se přitom přizpůsobuje jednotlivým druhům podlah, kobercům i parketám. Roombu můžete nechat šmejdit od ložnice, přes obývací pokoj, až do kuchyně. Když je řeč o kuchyni, zde dlouhodobě oceňujeme především funkci SPOT, díky níž robot během chvilky vyčistí místo, kam se nám nešťastnou náhodou vysypal třeba cukr. Roomba se obratně vyhýbá všem překážkám, zejména schodům. Je velmi pohodlné, naprogramovat si úklid na dobu, kdy není člověk doma a vrátit se do krásně uklizeného bytu. 
Tip: Když ale budete robota používat poprvé, raději buďte přítomni a dohlédněte na jeho pohyb v oblasti kolem radiátorů. Jakmile je Roomba hotova s úklidem, zajede se načerpat nové síly do své základové stanice. Lze ho prostě jen doporučit!

Můžete si ho dovolit
Přesvědčili jsme Vás, že robotický vysavač je skutečně úžasný pomocník, máte však pocit, že stojí hodně peněz? Tak abyste věděli, tohoto užitečného domácího miláčka můžete mít již za 4499 Kč! Pokud se spokojíte s obyčejnějším robotem a využijete například výhodné nabídky internetového obchodu www.arobot.cz. Inteligentní robotický vysavač, který vyčistí Váš dům, ale ne Vaše bankovní konto, se jmenuje Goddess CL190 Explorer 1. Mezi jeho hlavní přednosti patří jednoduchá obsluha. Stačí stisknout jedno jediné tlačítko a malý robot uklidí celou plochu pokoje. Pokud patříte mezi náročnější zákazníky, doporučujeme Vám vsadit na některý ze sofistikovaných modelů, jako je Samsung SR8855 NaviBot, nebo třeba Ecovacs D58 a samozřejmě šikulkové z řady Roomba. Přejeme Vám, ať dobře nakoupíte, abyste si mohli vychutnávat příjemný pocit z čistého domova, který za Vás uklidil někdo jiný!

www.arobot.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze